Afrin'de ev ev terörist temizliği

Afrin operasyonunda terörden temizlenen köylerde, ÖSO tarafından evlerin her köşesinde patlayıcı tuzak araması yapılıyor. Belirlenen patlayıcı tuzaklarını uzman ekipler imha ediyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Şubat 2018 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afrin'de ev ev terörist temizliği

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK'dan kurtarılan Afrin köylerinde ev ev arama tarama faaliyetleri yapılıyor. TSK öncülüğündeki ÖSO üyeleri, harekatın başladığı günden beri 100'ün üzerinde köyü teröristlerden temizledi. Yaşanan sıcak çatışmaların ardından köyleri özgürleştirmeyi başaran birlikler, teröristlerin kaçarken geride bıraktıkları mayın ve el yapımı patlayıcıları temizlemek için ev ev arama tarama faaliyetlerine başlıyor. ÖSO'cular, yatak ve yorganların içlerine bile bakarak arama yapıyor.

HALK ZARAR GÖRMESİN DİYE...

Belirlenen mayınlar işaretlenerek köylerine dönen sivillerin ya da ÖSO savaşçılarının zarar görmesi engelleniyor. Belirlenen mayınlar daha sonra TSK'nın bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getiriliyor.

ÖSO'nun arkasında destek gücü olarak Suriye Görev Gücü tarafından özel olarak eğitilen Özel Harekat Polisleri görev alıyor. Cephe gerisinde görev alan bu birlikler, Mehmetçik ve ÖSO tarafından temizlenen bölgelerin güvenliğini sağlıyor. Terörden temizlenen bölgelerde giriş ve çıkışları denetleyen polisler, bir yandan operasyona giden birliklerin güvenliğini sağlarken diğer yandan da boşaltılan köylerde yaşanabilecek olası hırsızlık olaylarını engellemek için çalışıyor.

BİR BİR TESLİM OLUYORLAR

Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı 35'inci günü geride bırakırken ÖSO savaşçıları 3 cephede birden ilerleyişini sürdürüyor. Mehmetçiğin ilerleyişi karşısında köşeye sıkışan teröristler ise bir bir teslim olmaya başladı. Son olarak Racu bölgesinde Büyük Korkan köyünde devam eden operasyonlarda bir kadın terörist ÖSO savaşçılarına teslim oldu.

SİVİL GİYİMLİ TERÖRİSTLER

TSK dün yaptığıaçıklamadahalkınterörden arındırılanbölgelerdeki evlerinegeri döndüğünü belirterek,"Teröristlerden arındırılanyerleşim yerlerinde yaşayan halkatüm insani yardımlar yapılmaktadır. Sadeceterör unsurları hedef alınmakta ve sivillerin zarargörmemesi için her türlü hassasiyet gösterilmektedir"denildi. Açıklamada teröristlerin sivil kıyafet giydiğive bölgeden alınan görüntülerin bu durumu teyitettiği vurgulanıp, "Örgüt sığınaklarını kullanan veaskerlerimize ateş ederken etkisiz hale getirilen teröristlerinsivil kabul edilmesi mümkün değildir" denildi.Açıklamada, geçmişte başka yerlerde yaşanmışinsan hakları ihlallerine ait görüntülerle TSK aleyhinekara propaganda yapıldığına da işaret edildi. ANKARA

UĞUR YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber