Üniversite hastanesinden, utandıran görüntüler için açıklama

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, 25 Mart 2018 tarihinde memurlar.net'te yayımlanan "Erzurum üniversite hastanesinde utandıran görüntüler" başlıklı haber için bir açıklama gönderdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mart 2018 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite hastanesinden, utandıran görüntüler için açıklama

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDEN UTANDIURAN GÖRÜNTÜLER İÇİN AÇIKLAMA

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, 25 Mart 2018 tarihinde memurlar.net'te yayımlanan "Erzurum üniversite hastanesinde utandıran görüntüler" başlıklı haber için bir açıklama gönderdi.

Memurlar.net'te, 25 Mart 2018 tarihinde yayımlanan haberde, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde, refakatçilerin görüntülerine yer verilmişti. Tıklayınız.

Üniversite hastanesi yayımlanan görüntülerle ilgili olarak bir açıklama gönderdi. Açıklamada, üniversite hastanesinin çevre 11 ile hizmet verdiği, refakatçiler için 100 yataklı bir otel inşa edildiği, otelin kar amacı gütmediği bilgilerine yer verilmiştir.

İŞTE ÜNİVERSİTE HASTANESİNİN GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA

25.03.2018 tarihli "Erzurum üniversite hastanesinde utandıran görüntüler" başlıklı, linkiyle yayınlanan haber hakkında:

Sayın Editör;

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi 200' ü yoğun bakım olmak üzere 1450 yatak kapasitesi ve 800' e yakın hekim (öğretim üyesi-araştırma görevlisi) ile 165.000 metrekare kapalı alanda hizmet vermektedir. Çevre iller (11 vilayet) ile birlikte hitap ettiğimiz nüfus 3.5 milyonu bulmaktadır ve bu nüfus için son basamak referans hastanedir. Hastanemizde yılda 1 milyon hasta ayaktan ve yaklaşık 100.000 hasta yatarak tedavi hizmeti almaktadır.

Bu kadar yoğun ve nitelikli hizmetleri sunarken kurumumuz hasta yakınlarını da ihmal etmemeye çalışmaktadır. Bu doğrultuda üniversite hastanemizin bitişiğinde 100 yataklı bir otel inşa edilmiş, hastaneden otele asansörle geçiş sağlanmış ve hasta- hasta yakınlarının hizmetine sunulmuştur. Otelimizde hasta ve hasta yakınlarına %40 indirimle 60 TL karşılığında oda ve kahvaltı hizmeti verilmektedir. Piyasa şartlarında oldukça makul fiyatla hizmet veren ve kar amacı gütmeyen bu otel, tamamen hasta yakınları ve refakatçilerin konforlu konaklama ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak yapılmış ve bu gaye ile işletilmektedir.

Ancak sunulan tüm bu imkanlara rağmen bazı hasta yakınları bu hizmetten yararlanmak istememekte ve hastane kurallarına aykırı şekilde davranarak birtakım istenmeyen manzaraların ortaya çıkmasına neden olmaktadırlar. Tüm Doğu Anadolu'ya hizmet vermekte olan hastanemiz ile ilgili olarak böyle münferit olayların bir daha yaşanmaması hususunda alınan tedbirlerin artırılacağını bildirir, iyi çalışmalar dileriz.

Atatürk Üniversitesi
Basın Merkezi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber