İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye'ye gelen Afganların dramı devam ediyor

İran üzerinden Türkiye'ye gelen Afganların dramı devam ediyor. Erzurum'un Horasan ilçesinde, Erzurum-Ağrı karayoluna bağlanan bir köy yolunun girişinde, A.P.'nin kullandığı 135 kaçak göçmeni taşıyan ve üzeri brandayla kapatılan 04 AF 996 plakalı kamyon, yol kenarındaki toprak bölüme çarpıp devrildi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 20 Nisan 2018 08:30, Son Güncelleme : 20 Nisan 2018 08:40
Türkiye'ye gelen Afganların dramı devam ediyor

İran üzerinden Türkiye'ye gelen Afganların dramı devam ediyor. Erzurum'un Horasan ilçesinde, Erzurum-Ağrı karayoluna bağlanan bir köy yolunun girişinde, A.P.'nin kullandığı 135 kaçak göçmeni taşıyan ve üzeri brandayla kapatılan 04 AF 996 plakalı kamyon, yol kenarındaki toprak bölüme çarpıp devrildi.

Çoğunluğu Afganistan uyruklu, kaçak yurda girenlerden iki kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 133 kişi yaralandı. Ölenlerin Afganistan uyruklu olduğu belirtildi. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaralılar sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından kaçan sürücü A.P. jandarma ekiplerince yaklaşık iki kilometre uzaklıkta yakalandı. Konuyla ilgili açıklma yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Göçmen kaçakçılığı sorunu 3-4 aydır önemli bir problem. Bu olay daha çok tedbir almamız gerektiğini bize gösterdi" dedi. Öte yandan yaşanan dramla ilgili Ankara ve Tahran arasında çalışma yürütülüyor. Devam eden göçmen akınıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, "Afganistan'dan ülkemize gerçekleşen göç, Afganistan, İran ve Türkiye'nin krizi değil, bir insanlık krizidir.

Esas sorumluluk, Afganistan'da 40 yıldır devam eden iç savaşa sebep olan ülkelerdir" dedi. Şimdiye kadar 6 bin 846 Afganlıyı ülkelerine gönderdiklerini belirten Ayaz, yapılacak charter uçuşlarıyla önümüzdeki 2 hafta içinde ülkesine dönen Afganistanlıların sayısının 10 bini geçeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber