MHP'li başkanın, DTP'li belediyenin yardımını kabul etmediği öne sürüldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUŞ'un Bulanık İlçesi Yoncalı Beldesi'ndeki sel felaketi ardından DTP'li Batman Belediyesi'nce desteklenen Yoksullarla Dayanışma ve Yoksullukla Mücadele Derneği'nin götürdüğü yardımların MHP'Li Yoncalı Belediye Başkanı Burhanettin Kaya'nın kabul etmediği öne sürüldü. Dernek Saymanı Mehmet Acar, yardımları güçlükle bir muhtara teslim ettiklerini söyledi.

Batman Belediye Başkanlığı'nca desteklenen Yoksullarla Dayanışma ve Yoksullukla Mücadele Derneği, gıda, gibim ve bataniyeden oluşan 1 ton 300 kiloluk yardımı sel baskının yaşandığı Muş'un Bulanık İlçesi Yoncalı Beldesi'nde götürdü. Yardımı götüren Dernek Saymanı Mehmet Acar ve beraberindeki 3 yönetici, beldenin Belediye Başkanı MHP'li Bahatin Kaya'nın bu yardımı ?DTP'li belediyeden geldiği' gerekçesiyle almadığını iddia etti. Acar, şu iddialarda bulundu:

?Belediye yetkilileri yardım malzemelerini almak istemedi. Hatta bize ?Neden yardımı getirdiniz? diyenler bile oldu. DTP Bulanık İlçe Başkanı Osman Sönmez, yardım esnasında yanımızda olduğunu fark eden Yoncalı sakinleri, bizden korktu. Bu beldenin yarısı Türk, yarısı da Kürttü. Biz bu yardımı belde de selden etkilenen tüm ailelere dağıtılmasını istedik. Ancak onlar bizi yalnış anladı. Geçen hafta da Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne 2 kamyon gıda, yiyecek ve giyim yardımı ulaştırdık. Selden zarar görenler arasında korucu aileler de vardı. Yardımı beldedeki tüm sakinlere ulaştıracaktık. Ama bize nedense iyi davranmadılar.'' Dernek Saymanı Mehmet Acar, Batman'dan götürdükleri bir kamyon dolusu yardımı 4 saat sonra Yoncalı Beldesi'ndeki bir muhtara güçlükle teslim ettiğini ileri sürerken şöyle devam etti:

?Amacımız; doğal afetlerden etkilenen ülkemizin dört yanına insani yardımı ulaştırmaktır. Kısıtlı imkanlarımızla yaraların sarılması amacıyla insani yardımı sadece Cizre ve Muş- Yoncalı'ya değil, ülkemizin her tarafına ulaştırmak görevimizdir. Ancak Yoncalı'da karşılaştığımız manzara doğrusu hevesimizi kursağımızda bıraktı. Sadece insani amaçla gittiğimiz o belde de farklı tepkilerle karşılaşmamız bizi tek kelimeyle üzdü. Eğer o muhtarı bulmamış olsaydık, getirdiğimiz yardımları tekrar Batman'a getirecektik. Böylesi olaylar, yardım geleneğimizi de ortadan kaldırıyor. Ön yargıların artık kalkması gerekiyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber