İade olan personelin sicilinde hala ihraç kayıtları var ise, ne yapılabilir?

Gerek KHK gerekse de OHAL Komisyonu aracılığıyla göreve dönenlerin eğer kurumsal sicillerinde ihraç olduklarına dair bilgiler hala varsa, kuruma önce itirazda bulunulmalı, sorun çözülmüyorsa, dava açılmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ağustos 2018 10:05, Son Güncelleme : 13 Ağustos 2018 18:50
İade olan personelin sicilinde hala ihraç kayıtları var ise, ne yapılabilir?

KHK'larla ihraç olan bazı personel iade edilmelerine rağmen hem SGK dokümanlarında hem de Emniyet kayıtlarında, ihraç edildiklerine dair bilgilerin saklı tutulduklarını belirtmektedir.

Bu durumdakilerin, ilgili kuruma önce yazılı olarak itiraz etmeleri, daha sonra alacakları olumsuz cevap üzerine idari yargıda dava açmaları gerekmektedir.

Zira 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 10. maddesinde yer alan "İlgililerin kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin kanun hükmünde kararname hükümleri, bu fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılır. Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz." şeklindeki düzenlemeyle çok açık bir belirleme yapılmıştır.

Bu yapılmadığı sürece, kişi iade olsa da, ihraç olduğu bilgisi her daim hem kişinin hem de yakınlarının karşısına çıkabilecektir.

Bu bağlamda, sorunlu işlemi hangi kurum yapıyorsa o kurumun işlemi dava edilmelidir. Örneğin eğer ihraç bilgisi SGK Hitam da yer alıyorsa SGK'ya, Emniyet Kihib de yer alıyorsa Emniyet'e itirazda bulunmak sonrasında da dava açmak gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber