İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FSM Üniversitesi, YÖK'ten onay almaksızın ilana çıktı

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Yükseköğretim Kurulunun onayını almaksızın inisiyatif alarak Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanını Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Ekim 2018 18:59, Son Güncelleme : 18 Ekim 2018 19:01
FSM Üniversitesi, YÖK'ten onay almaksızın ilana çıktı

Bildiğiniz üzere, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in "İlan" başlıklı 7 nci maddesinde; "78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesine göre kullanma izni verilen öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları, Yükseköğretim Kurulunun internet sitesinde yayınlanmak üzere rektörlükçe Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilir. İlan metninde adaylarda bu Yönetmelik kapsamında belirlenen şartlar, son başvuru tarihi, ön değerlendirme sonuçlarının ilan tarihi, giriş sınavı tarihi, yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarında senato kararıyla sözlü sınav sonucu 60 ve üzeri puan alanlar için yazılı sınav yapılacaksa yazılı sınav tarihi ve sonuçlarının açıklanacağı günler ile internet adreslerini içeren sınav takvimi de belirtilir. Son başvuru tarihi ilan tarihinden itibaren on beş günden az olarak belirlenemez. Adayların başvuruları, şahsen veya posta yoluyla ilanda belirtilen adrese ya da ilanda belirtildiği takdirde internet erişimi üzerinden yapılır. Postadaki gecikmeler nedeniyle ilanda belirtilen süre içinde yapılamayan başvurular dikkate alınmaz." hükmü bulunmaktadır.

Ancak, yönetmelikteki açık hükme rağmen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi inisiyatif kullanarak YÖK'ün onayını almadan doğrudan Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrosunu ilan etti.

Bugün yayımladığımız "Üç Aydır Tek Bir Kadro İlanı Yayımlanmadı" başlıklı haberimizde; vakıf üniversitelerinin de kadro ilanlarını yayımlayamadığını dile getirmiştik.

Her ne kadar üniversite yetkisi olmadan doğrudan ilan etse de, yönetmelik hükmünün açık olması sebebiyle kadro ilanını iptal etmesinin uygun olacağını düşünüyoruz.

İŞTE RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN İLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber