'Öğretmenler yoksulluk sınırının altında aylık almamalı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalıdır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2018 15:18, Son Güncelleme : 24 Kasım 2018 15:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Öğretmenler Günü Buluşmasına katıldı.

Kılıçdaroğlu, "Bana biri çıkıp, 81 milyona sesleniyorum, bir Allah'ın kulu çıkıp 16 yılda eğitimin şu sorununu çözdüler desin.

"Okul aile birliklerine yasal statü vermemiz gerekiyor"

"Eğitimde reforma karşı olan bir bakanlık var. Adı Milli Eğitim Bakanlığı"

"Bugün Türkiye'de hiçbir anne ve bana, bakın istisnasız demiyorum, çocuğunun eğitiminden memnun değil"

"Siyaset kurumu eğitimi tepeden tırnağa bozmuştur. Bunun düzeltilmesi için birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu mücadeleyi yapacak olanların başında öğretmenler gelir"

"Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalıdır"

"(Öğretmenlere) 24 Kasım Öğretmenler günü, birer maaş ikramiye verilebilir"

"153 bin 640 öğretmen açığı var. Dışarda öğretmen olarak atama bekleyen yüzbinlerce kişi var. Öğretmen açığı var, öğretmen ataması yapmıyorsunuz. Niçin, hangi gerekçeyle yapmıyorsunuz. Her alanda tasarruf olur ama eğitim alanında tasarruf olmaz"

"Özel okula yardım, devlet okuluna gelince yardım değil. Bu mudur devlet politikası. Kapatın Milli Eğitim Bakanlığını o zaman"

"Dünyada bilimsel gelişmeler o kadar hızlı ki. Tekerleğin keşfi 3 milyon yılda, ama bugün her saniyede birden fazla buluş var. Eğer biz eğitimle bütün bu gelişmeleri yakalayamazsak gelişmiş ülkelerin yani eğitimi iyi olan ülkelerin ürettiği ürünleri tüketen bir toplum haline geliriz. O zaman üretici değil tüketici bir toplum oluruz. Eğitimi iyi bir noktaya çekebilirsek hem üreten hem tüketen, hem dünyaya ürettiği ürünleri satan bir ülke konumuna gelmiş oluruz"

"Öğretmenler meslek kanunu çıkarmalıyız"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber