Karatay, kışın hastalıklardan korunmanın püf noktalarını anlattı

Prof. Dr. Canan Karatay, kışın hastalıklardan korunmanın püf noktalarını anlattı. Prof. Dr. Karatay, "Kışın lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak yiyorum" diyerek, bol bol kelle paça, işkembe çorbası içilmesini tavsiye etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ocak 2019 16:08, Son Güncelleme : 07 Ocak 2019 17:34

Kışın hastalıklardan korunmak için sadece beslenmenin değil yaşam şeklinin de önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, "Kışın lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak yiyorum" dedi.

HER GÜN 20-30 DAKİKA YÜRÜMEK GEREKİYOR

DHA'nın haberine göre; kar kış demeden her gün 20-30 dakika yürümek gerektiğini belirten Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kışın nasıl beslendiğini açıklayarak vücudun hastalıklara karşı direncini artıracak önerilerde bulundu.

Prof. Dr. Karatay, "Kışın lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak yiyorum. Onlar prebiyotiktir. Prebiyotik nedir? prebiyotikler bağırsaklarımızdaki dost bakterileri besler, çoğalmasını sağlar. Probiyotik canlı bakteri içeren yiyeceklerdir, vücuda girmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"İÇTİĞİNİZ SUYA BİR ÇAY KAŞIĞI KRİSTAL KAYA TUZU EKLEYİN"

Bol bol kelle paça, işkembe çorbası içilmesini tavsiye eden Prof. Dr. Karatay, "Kışın hastalıklardan korunmak için sadece beslenme değil yaşam şekli önemli. Kar, kış demeden her gün 20-30 dakika yürüyeceksiniz.

Ellerinizi çok iyi yıkayacaksınız, bol bol kelle paça, işkembe çorbası içeceksiniz. Köy yumurtası yiyeceksiniz, kemik suyu içeceksiniz. Bir de içtiğiniz bir bardak suya bir çay kaşığı kristal kaya tuzu eritip öyle içeceksiniz.

Aynı zamanda kış boyunca kristal kaya tuzlu suyu burnunuza sabah, akşam çekeceksiniz, gargara yapacaksınız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber