Olağanüstü itiraz, mazbatadan sonra işleme alınacak

Olağanüstü itiraz, mazbatadan sonra işleme alınacak. YSK, mazbatayı verdikten sonra olağanüstü itiraz sürecini işleme alacak.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Nisan 2019 16:38, Son Güncelleme : 17 Nisan 2019 17:37
Olağanüstü itiraz, mazbatadan sonra işleme alınacak

Prof. Dr. Ersan Şen Habertürk TV'de, İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin süreç hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ersan Şen, "YSK, olağanüstü itiraz olan dilekçeyi, mazbata verilmeden incelemeye alamaz. Ayrıca, seçilen aday mazbatasını almadan savunma yapamayacağı için, yine incelemeye alamaz" dedi.

AK Parti'nin YSK'ya yaptığı olağanüstü itiraz hakkında bilgi veren Şen, "3 ay süresi var. 7 gün bilgi, belge toplayabilir. Diğer yandan seçim işlerinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle seçimin yenilenmesi, bir sonraki seçime 1 yıl kalana kadar yapılabilir" ifadelerini kullandı.

"MAZBATA VERİLDİKTEN SONRA YA USULDEN YA DA ESASTAN KARAR VERECEK"

Şen, AK Parti'nin yaptığı itiraz hakkında ise şunları söyledi:

"YSK, Mazbatayı verdikten sonra ya usulden ret verecek, ya esastan ret verecek, ya kabul edecek ya da delilleri inceledikten sonra ilçeyi yeniliyorum, büyükşehiri yeniliyorum diyebilecek. Ortaya çıkan durum sonucunda ya eski başkan devam edecek, ya da büyükşehir bakımından İçişleri Bakanlığı'na yetki tanınacak. Bunların hepsiyle ilgili kanunlar var. Ancak bazılarında yoruma ihtiyaç duyulabilir ama bazılarında yoruma ihtiyaç duyulmayacak hükümler var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber