'Hukuk uygulanırsa İstanbul seçimleri kesinlikle yenilenir'

Türkiye nefesini tuttu YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında AK Parti'nin yaptığı başvuru hakkında vereceği kararı bekliyor. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun belediyenin veri tabanını kamu görevlisi olmayan kişilere kopyalama girişiminin yargıdan dönmesi İstanbul'daki seçim tartışmalarına farklı bir boyut kazandırdı. İstanbul'daki seçim itiraz sürecini ilk günden bu yana yöneten AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Abdullah Güler ile tüm yönleriyle YSK gündeminde olan İstanbul seçimlerini konuştuk

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Nisan 2019 08:25, Son Güncelleme : 22 Nisan 2019 08:29
'Hukuk uygulanırsa İstanbul seçimleri kesinlikle yenilenir'

-Abdullah Bey İstanbul'daki süreci 31 Mart gecesinden en yakından takip eden isimlerden birisiniz. Oyların tamamı sayılsaydı İstanbul'da sonuç değişir miydi?

Bana göre kesinlikle değişirdi. Bazı sandıklarda seçmen listelerinin bulunmadığı görüldü. Oy sayım döküm cetveli ve sandık tutanağının bulunmadığı görüldü. Geçersiz oylar da çok karışık bir şekilde hazırlanmıştı. İlçe seçim kuruluna gelen o torbayı açtığınızda karmakarışık bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz. Mühürsüz, imzasız, rakamsız tutanaklar vardı. Bazı tutanaklar çift hazırlanmıştı. Buradan yola çıkarak oy verme esnasında da sandık kurulu tarafından birçok usülsüz işlem yapıldığını tahmin edebiliyorsunuz. Bu sürecin mutlaka bir denetimden geçirilmesi gerekiyordu. Bizim de itirazımız buydu. Oyların sadece yüzde 10'u sayıldı. Fark 29 binlerden 13 binlere kadar geriledi. Tamamı sayılsaydı mutlaka sonuçlar değişirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber