234 öğrenciyi erken yaşta kayıt yapan ilkokul müdürlerine soruşturma açıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Eylül 2019 00:02, Son Güncelleme : 29 Eylül 2019 21:26
234 öğrenciyi erken yaşta kayıt yapan ilkokul müdürlerine soruşturma açıldı

2019-2020 eğitim öğretim yılından başlamak üzere ilkokula başlama yaşı ile ilgili olarak;

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunun 3. maddesinde; "Mecburi ilköğretim çağı, 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsar. İlkokulların birinci sınıflarına o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması veya kaydının ertelenmesi ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenir." hükmüne yer verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Kayıt zamanı ve kayıt yaşı" başlıklı 11. maddesinin 6.fıkrasının (a) bendinde "İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir." hükmü yer almaktadır.

Yukarıda açık bir şekilde ifade edilen mevzuat hükümlerine aykırı olarak eylül ayı sonu itibarıyla 66 ay öncesi 234 çocuğuna okula kayıtlarının Şanlı Urfa ilinde yapıldığı MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tespit edilmiştir.

Buna istinaden MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından; Mevzuata aykırı olarak kayıt işlemi gerçekleştiren okullarda kayıtlı öğrencilerin ve ilinizce tespit edilen benzer durumdaki öğrencilerin öncelikli olarak okul öncesi eğitime yönlendirilmeleri, okul öncesi eğitime yönlendirilemeyen öğrencilerle ilgili ise mağduriyete sebebiyet vermeden gerekli tedbirlerin alınması ve bahsi geçen durumlara sebebiyet veren okul yönetimleri ile ilgili gerekli soruşturmaların ivedilikle yapılarak sonucundan Bakanlığa bilgi verilmesi istendi.

İşte o resmi yazı;

Not;Öğrenci ve okul listesini öğrenci güvenliği açından yayınlamıyoruz.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber