İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

6 ilde bazı yerleşim yerleri koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mayıs 2020 22:21, Son Güncelleme : 25 Mayıs 2020 22:29

ANTALYA

Antalya'da bir mahallede 4 ev karantinaya alındı

Antalya'nın Kepez ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 4 ev karantinaya alındı.

Baraj Mahallesi'ndeki 5852 ve 5853 sokaklarda bulunan 4 evde yaşayan 31 kişiden bazılarının, daha önce bir kısmı karantinaya alınan Yeşildere Mahallesi'ndeki akrabalarını ziyaret ettiği bilgisi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri bölgede çalışma yaptı.

Söz konusu evlerdeki 9 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı tespit edildi. Bunun üzerine iki sokaktaki 4 ev İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Kovid-19 testi pozitif çıkan 2 kişi hastanede tedaviye, 7 kişi ise Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtta gözetim altına alındı.

Kepez Kaymakamamı Hamdullah Suphi Özgödek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla 4 evin karantinaya alındığını bildirdi.

Girişe ve çıkışa kapatılan evlerin çevresinde güvenlik güçlerinin tedbir aldığını kaydeden Özgödek, söz konusu vatandaşların, Muratpaşa İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca karantinaya alınan Yeşildere Mahallesi'ndeki akrabalarını, karantinadan önce ziyaret ettikleri sırada virüsü kaptıklarının tespit edildiği bilgisini verdi.

MANİSA

Manisa'da 3 apartmanda karantina uygulaması başlatıldı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 3 apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Turgutlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği Selvilitepe Mahallesi Deniz Sokak'taki 26 kişinin yaşadığı 3 apartmanın karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçemiz Selvilitepe Mahallesi Deniz Sokak No 17, 19 ve 21 numaralı apartmanlarda bulunan vatandaşlarımızın arasında, salgınla mücadele kapsamında yapılan koronavirüs (Kovid-19) testlerinde pozitif sonuçların artış göstermesi nedeniyle adreste belirtilen apartmanların 24.05.2020 tarihi saat 09:00 itibarıyla; korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar Turgutlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 24.05.2020 tarihli ve 2020/64 sayılı kararı ile apartmanlar karantina altına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

KONYA

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kadınhanı ilçesi Söğütözü Mahallesi'nde kargo şirketinde çalışan bir kişide koronavirüse rastlanması üzerine bu kişinin temas ettiği kişilere de test yapıldı.

Testlerde beş kişinin daha Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonucu mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Giriş ve çıkışların yasaklandığı mahallede, jandarma ekiplerince önlem alındı.

YOZGAT

Yozgat'ta 2 apartmanda karantina uygulaması başlatıldı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 apartmanda karantina uygulaması başlatıldı.

Boğazlıyan İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi Vefa Sokak'taki sitede yaşayan bir kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, testi pozitif çıkan hastayla temaslı kişilerin bulunduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Hastaya A blokta 7 dairede temaslı, D blokta 1 dairede temaslı kişiler tespit edilmiştir. Bu nedenle 24 Mayıs saat 22.00'den 2 Haziran 00.00'a kadar A Blok'ta bulunan tüm dairelerin ve D blok zemin katta 1 dairenin giriş çıkışları kapatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

ERZURUM

Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Kırklar Mahallesinde ve merkezde bulunan bir mahallede pozitif vakalar çıkınca iki apartman karantinaya alındı. Vaka sayısının artmasında bayram tatili için Horasan'a gelen vatandaşların sebep olduğu öğrenildi.

Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Kırklar Mahallesinde ve merkezde bulunan iki apartmanda yurt dışından geldikleri belirlenen kişilerin korona testleri pozitif çıktı.

Mahalleye Kuveyt'ten gelen iki kişide Korona virüs tespit edildi. Dışarıdan gelen kişilerin mahallede temas ettiği kişiler ise tek tek tespit edilerek sağlık taramasından geçirildi. Tarama çalışmalarında durumu şüpheli kişiler hastaneye sevk edildi jandarma ekipleri Kırklar mahallesinin giriş çıkışını kapatırken merkezde bulunan iki mahallede iki apartman etrafını ise polis ekipleri karantinaya aldı filyasyon tespit ekipleri iki mahalle genelinde çalışmalarına başladı.

Öte yandan, Bayramdan bir gün öncede ilçede Kırkgözeler Mahallesi ise Kars'tan gelen bir kişinin 9 kişiye bulaştırdığı Korona virüs sebebiyle karantinaya alınmıştı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 3 bina karantinaya alınırken, 7 binada ise karantina tedbiri sonlandırıldı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzısıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda Karaköprü ilçesine bağlı Akbayır Mahallesi, Viranşehir ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi ile Harran ilçesi Hz. Yakup mahallelerinde ikamet eden bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzısıhha Kurulunca ilgili mahallerde buluna 3 binada 14 gün karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, Siverek ilçesinde 6, Haliliye ilçesinde ise 1 binada uygulanan 14 günlük karantina uygulaması sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber