Rüşvet operasyonunda 10'u polis 14 kişi tutuklandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, rüşvet aldıkları iddiasıyla aralarında polis ve iş insanlarının da olduğu 14 kişi tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2020 13:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, rüşvet aldıkları iddiasıyla aralarında polis ve iş insanlarının da olduğu 14 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Gebze bölgesinde fazla tonajlı kamyon ve tırların tonajlarının düşük gösterilerek kamu görevlileri ile rüşvet alışverişine girdikleri iddiaları üzerine Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgulamalarının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 10 polis ile 4 iş insanı tutuklandı. Zanlılardan 4 polise ev hapsi verilirken, 21 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 9 Haziran'da rüşvet aldığı iddia edilen, aralarında iş insanları ve polislerin de bulunduğu şüphelilere yönelik gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatılmış, aralarında polis ve iş insanlarının da bulunduğu 39 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ve Mali Büro ekiplerince Gebze'de düzenlenen operasyonda, aralarında emniyet amiri, polis memurları, nakliyatçı ve iş adamlarının da bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanması sonrasında adliyeye sevk edilen şahıslardan 1'i emniyet amiri, 9 polis memuru ile 4 sivil şahsın aralarında olduğu 14 kişi tutuklanırken, 4 polis memuru ise ev hapsi ile cezalandırıldı. Operasyonda gözaltına alınan diğer 21 şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber