Bakan Özak: İmar affı diye bir şey yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, hükümetin imar affı hazırladığı yönündeki iddialara net cevap verdi, "İmar affı diye bir şey yok."

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Antalya'da devam etmekte olan 'Tapu Kadastro ve Harita Sektöründe Yurt Dışı İlişkileri Geliştirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özak, hükümetin imar affı çıkarmaya hazırlandığı yönündeki iddialara cevap verdi: "İmar affı diye bir şey yok. İmar affı bizden önce oldu. Biz şunu söylüyoruz. İmar affına Türkiye'de gerek yok. Doğru da değil. Çünkü bu adaletsizlik getiriyor."

İmar affının Türkiye'ye yakışmayan bir konu olduğuna değinen Bakan Özak, imar affı olmadan dönüşüm alanlarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Binaların depreme dayanıklı hale getirilerek, çağdaş görüntüye kavuşturulması gerektiğini savunan Özak, "Kabul etsek de ekmesek de kaçak yapılar Türkiye'nin gerçeği. İmar affı getirmeden bu dönüşümü yapmamız gerekiyor." dedi.

Kat mülkiyeti yasasında, binaların güçlendirilmesiyle ilgili yaşanan bir takım sıkıntıların aşılmış olmasına karşın sorunlar çıkabileceğine işaret eden Özak, başta Marmara bölgesi olmak üzere kaçak ve depreme dayanıksız binalarda dönüşüm yapılacağını ancak bunun bir af olmayacağını yineledi.

Özak, bu yolla afet riski bulunan bölgelerde can ve mal kaybını azaltmayı amaçladıklarını kaydetti. Özak, konunun mecliste tartışılacağını söyledi.

Deprem söylentilerinin artmış olmasını doğru bulmadığını da dile getirerek "Bir hocamızın çıkıp televizyonda, işte 'deprem var, yaklaşıyor' demesi etik açıdan doğru değil. Türkiye'de yüzyıldır deprem var ama şu gün olacak demek doğru değil." diye konuşan Özak, İstanbul'a erken uyarı sistemi kurulacağı bilgisini verdi.

Ayrıca afet yönetimini tek elde toplanması için çalıştıklarını belirten Özak şunları söyledi: "Çok çabuk hareket etmemiz lazım. Elazığ'ın bir kazasında, köyünde de aynı sorun var. Deprem kaderdir, ne yapalım zihniyet değişikliğine ihtiyaç var."

İSTANBUL'A ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ ŞART

İstanbul'a üçüncü köprünün gerekli olduğunu belirten Özak, bu konudaki çalışmaların Karayolları tarafından yürütüldüğünü anlattı.

Üçüncü köprü çalışmalarının 1998 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hizmete girmesi ile başladığını hatırlatan Özak, "Kolay ulaşım için 3-4 güzergah belirlendi. Bugün başlarsak, 4 yıl sonra biter." dedi.

Bu arada toplantının sonunda çıkış gazeteciler imar affı ile ilgili Bakan Özak'a soru sordu.

Bir muhabirin soruyu sorarken "hükümetiniz" ifadesini kullanması üzerine gülerek "Sizin hükümetiniz değil mi? 'hükümetinizin' diyorsun. TC hükümeti bu. O zaman başka biri konuşsun." dedi.

Muhabirin sorusunun "AKP Hükümet" şeklinde düzeltmesi üzerine Bakan Özak da "AK Parti" şeklinde düzeltti.

Bakan Özak, açıklamalarının ardından muhabire sarılarak gönlünü aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber