Dünyanın En iyi Saç Ekim Merkezleri Türkiye'de

Saç ekimi özelinde bilimsel istatistiklere baktığımızda, Türkiye'nin saç ekiminde dünya birincisi olduğunu görmekteyiz. Yurtdışından ülkemize gelen pek çok hasta, saç ekiminde kanıtlanmış başarılarımıza istinaden Türkiye'yi tercih ediyor. Son 10 yılın sağlık turizm verilerinde ülkemizin her geçen yıl sayılarını katlayarak ilerlediğini görmekteyiz

Kaynak : Advertorial
Haber Giriş : 20 Haziran 2021 12:28, Son Güncelleme : 20 Haziran 2021 12:29
Dünyanın En iyi Saç Ekim Merkezleri Türkiye'de

İLANDIR...

Dünyanın En iyi Saç Ekim Merkezleri Türkiye'de

Saç ekimi özelinde bilimsel istatistiklere baktığımızda, Türkiye'nin saç ekiminde dünya birincisi olduğunu görmekteyiz. Yurtdışından ülkemize gelen pek çok hasta, saç ekiminde kanıtlanmış başarılarımıza istinaden Türkiye'yi tercih ediyor. Son 10 yılın sağlık turizm verilerinde ülkemizin her geçen yıl sayılarını katlayarak ilerlediğini görmekteyiz.

Estetik Operasyonlar İçerisinde Saç Ekimi

Ülkemize her yıl estetik operasyon için turist akın etmekte. Burun estetiğinden, Liposuction'a kadar birçok estetik hizmeti vermekteyiz. Ancak saç ekimi bütün bu estetik operasyonlar içerisinde birinci sırada yer alıyor.
Ülkemizde saç ekimine olan talebin bu kadar fazla olmasının birçok sebebi var. Bu sebepler içerisinde en önemlisi ülkemizdeki saç ekim merkezlerinin yadsınamaz başarısıdır. Saç ekim merkezlerimiz ve cerrahlarımızın uluslararası alandaki bu başarısı, Türkiye'yi sağlık turizmi açısından en üste taşımaktadır. Dolayısıyla Türkiye'nin saç ekimi için en ideal ülke olduğunu söylememiz hiç de yanlış olmayacaktır.

Sağlık Turizmi Türkiye'ye İyi Geliyor

Ülkemizin turizm gelirlerinde sağlık ve medikal harcamalarının payı %1 oranlarından %4.5 oranlarına artış göstermiştir. Bu durumda baktığımızda Türkiye'nin sağlık turizmi alanındaki başarısı bu rakamlarla da sınırlı kalmıyor. Sağlık Bakanlığı TÜRSAB verilerine göre önümüzdeki yıllar için 2 milyon hasta adayının ülkemize gelmesi tahmin ediliyor. Aynı zamanda 2023 yılında beklenen gelir tam 20 milyar dolar.

2020 yılında küresel çapta yaşanan Covid-19 salgını her ne kadar sağlık turizmini negatif etkilese de birçok kişinin tercih listesinin başında Türkiye yer almaya devam ediyor.

Covid-19'un Saç Ekimi ve Sağlık Turizmine Etkisi

Küresel anlamda yaşanan pandemi birçok sektörü etkisi altına aldı. Ülkelerin bir kısmı kendi ülkelerine giriş çıkışları kapattı. Diğer bir kısmı ise giriş çıkışlar için birçok farklı önlemler yürürlüğe koydu. Ülkelerin bu dönemde yalnızca turizm açısından zarara uğradığını söyleyemeyiz. Aynı zamanda alınan bu önlemlerinin yurtiçinde de aynı titizlikle uygulanması diğer ticaret ve hizmet sektörlerinde de olumsuz etkilere yol açtı.

Saç ekimi bazında baktığımızda günün sonunda yapılacak olan operasyon cerrahi bir operasyon olduğu için hastalar ülkelerinde bu işlem için izin alıp güvenli bir şekilde yolculuk edebiliyor. Bu uygulama pandeminin ilk patlak verdiği zaman elbette pek mümkün değildi. Ancak Covid-19 özelinde yapılan sağlık çalışmaları umut verici. Dolayısıyla ülkeler son zamanda seyahat konularında biraz daha esnek davranıyorlar.

En İyi Saç Ekim Merkezi Hangisi?

Dünya'nın en iyi saç ekim merkezleri arasında da yer alan Türkiye'de başarılı saç ekim merkezleri bulunmaktadır. Bu başarılı saç ekim merkezlerinden bazıları kazandıkları uluslararası en iyi saç ekim merkezi ödülleri ya da innovasyon çalışmalarıyla saç ekiminde tıp dünyasına kazandırdıkları eserler ile ön plana çıkmaktadır.

Dünya'ca bilinen Türkiye'nin en iyi saç ekim merkezleri listesini incelemek için;

https://haberard.com/en-iyi-sac-ekim-merkezi-ve-sac-ekimi-fiyatlari/

En Çok Almanya, İtalya, Suudi Arabistan ve Mısırdan Geliyor

Saç ekiminde lider ülkemize birçok turist gelmekte. Verilere baktığımızda gelen hastaların büyük oranının Almanya'dan geldiğini görüyoruz. Listelere göz atmaya devam ettiğimizde ise Almanya'yı başka bir Avrupa ülkesi olan İtalya takip ediyor. Diğer yoğun hasta akışının Suudi Arabistan ve Mısır tarafından geldiği görünüyor.

Saç ekim işlemleri operasyon bazında 5 ile 8 saat arasında sürmektedir. Operasyonlarda kullanılacak olan saç ekim teknikleri ve başka nedenlere bağlı olarak süreler değişik gösterebiliyor. Saç ekimi operasyonu dahil gelen hastalar minimum 3 ve maksimum 5 günlerini Türkiye'de geçiriyorlar. Elbette dileyenler tatil sürelerini uzatıp turistik açıdan da bir gezi planlaması yapabilir.

Saç Ekimi Türkiye'den Sonra En Çok Hindistan Ve Tayland'da Yapılıyor

Türkiye'nin saç ekiminde bu kadar tercih ediliyor olmasının bir diğer sebebi ise ekonomik anlamda operasyonların daha ucuz olmasıdır. Sayısal olarak baktığımızda gelen hastalar %82 oranında daha ekonomik saç ekim operasyonu yaptırabiliyor.
Türkiye'den sonra global pazara baktığımızda Türkiye'yi Hindistan ve Tayland'ın takip ettiğini görüyoruz. Hindistan ve Tayland'ın da saç ekiminde bu kadar tercih edilmesinin sebebi hem ekonomik anlamda uygun olması hem de turistik anlamda gezilebilecek olmasıdır. Sayısal oranlara baktığımızda Hindistan'ın ekonomik anlamda %79, Tayland'ın da %80 civarlarında uygun olduğu görülüyor.

Yukarıda vermiş olduğumuz değerlerden anlaşılacağı üzere saç ekimi ve sağlık turizmi açısından sektörde lider konumunda Türkiye bulunmaktadır. Covid-19 döneminin atlatılmasından sonra bu değerlerin daha da artacağı su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber