İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Milli Emlak personeli, milli emlak uzmanlığı sınavı için kadronun onaylanmasını bekliyor

Milli Emlak personeli, milli emlak uzmanlığı sınavı için kadronun onaylanmasını bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2021 16:05, Son Güncelleme : 30 Haziran 2021 16:07
Milli Emlak personeli, milli emlak uzmanlığı sınavı için kadronun onaylanmasını bekliyor

İlandır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) personeline Milli Emlak Uzmanlığı Özel Sınavı açılmasının önünü açan kanuni düzenleme 10.07.2019 tarihli ve 30827 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu kanun maddesinde 5 yıl içerisinde 2 defa Kurum içi Uzmanlık Sınavının yapılacağı hükme bağlanmıştır.

Milli Emlak Uzmanlığı Özel Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar Bakanlık makamının 03.07.2020 tarihli ve 137653 sayılı olurları ile yürürlüğe konulmuş olmasına rağmen halen açılacak sınava ilişkin kadro sayısı ve sınav tarihi belirsizliğini korumaktadır.

Büyük bir özveriyle çalışan, daima ülkesine katma değer sağlayan, sayısız mevzuatın uygulayıcısı, ciddi personel eksikliğine rağmen gecesini gündüzüne katan biz Milli Emlak Personeli, Kurum içi Uzmanlığın yasalaşmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, halen Uzmanlık sınavı için Cumhurbaşkanlığından gerekli kadroyu beklemektedir.

Yine aynı şekilde Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 5 yıl içinde yapılacak olan ilk sınav ilanında Kurum İçi Defterdarlık Uzmanlığı Sınavı için 1500 kişilik, Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Sınavı için 1500 kişilik kadro ihdas edilmiştir ve bu konuda sınav ilanı yayınlanmış ancak Pandemi sebebiyle ertelenmiştir.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü personeli Milli Emlak Uzmanlığı Özel Sınavı için Bakanlığımızın, Cumhurbaşkanlığından talebi olan ilk sınav için 900 kadro, ikinci sınav için 900 kadro olmak üzere toplam 1800 kadro ihdas edilmesi ve 2021 yılı sınav takvimine eklenmesi hususunda Bakan Sayın Murat KURUM' dan desteklerini beklemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber