İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye genelindeki elektrik kesintileri meydana geldi

Birçok bölgede etkili olan elektrik kesintileri vatandaşların endişelenmesine neden oldu. İstanbul ve İzmir'de dağıtım şirketlerinin siteleri çökerken çağrı merkezlerine ulaşım sağlanamadı. Anadolu Ajansının edindiği bilgiye göre: Yetkililer, yükselen elektrik talebi, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde ve rüzgar enerjisi santrallerinde üretimin azalmasının yanı sıra aşırı klima kullanımının da ülke genelinde tüketimi artırdığına dikkati çekerken, dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu ifade ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2021 11:47, Son Güncelleme : 02 Ağustos 2021 12:57

Birçok bölgede etkili olan orman yangınlarının ardından, yurt çapında meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşlar tarafından endişe ile karşılandı.

Birçok sosyal medya kullanıcısı şehirlerinde elektrik kesintisi yaşandığı yönünde paylaşım yaptı.

İstanbul, İzmir, Konya, Gaziantep, Kayseri ve Hatay başta olmak üzere farklı bölgelerde yaşanan elektrik kesintisi ihbarları dağıtım şirketlerinin telefonlarını kilitledi.

Elektrik kesintilerine ilişkin Bakanlık'tan açıklama

DAĞITIM ŞİRKETLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Ege bölgesinde yaşanan kesintilerden bazılarının 'planlı kesinti' olduğu daha önceden duyurulduğu belirtilirken, yatırım tesislerinin devreye alınması, arıza onarım ve bakım gibi nedenlerle yaşanan elektrik kesintilerinin ayrıntıları elektrik dağıtım şirketleri tarafından açıklandı.

Boğaziçi Elektrik ise elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

"Hizmet bögemizdeki belirli alanlarda iletim sisyteminden kaynaklı enerji kesintileri yaşanmaktadır. Dağıtım şirketimizin sorumluluk alanı dışında gelişen bu kesintilerin en kısa sürede giderilmesi için ilgili kurumlarca gerekli çalışmalar yapılmaktadır."

Gediz Elektrik ise, "Hizmet bölgemizi de kapsayan ulusal elektrik şebekesi kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır.

En kısa sürede elektrik verilmesi yönünde çalışmalar devam etmekte olup zaman konusunda ilave bilgilendirme yapacağız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİLERİ

İstanbul'da elektrik kesintilerinin yaşandığı ilçeler Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Gaziosmanpasa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi, Şişli, Zeytinburnu olarak açıklandı.

ACİL KOORDİNASYON MERKEZİ KURULDU

Yetkililer kesintilerin 1 saat içerisinde sona ermesi beklendiğini belirtti.

Enerji Bakanlığı kesintilerlerle ilgili Acil Koordinasyon Merkezi kurulduğunu açıkladı

Anadolu Ajansının edindiği bilgiye göre: Yetkililer, yükselen elektrik talebi, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde ve rüzgar enerjisi santrallerinde üretimin azalmasının yanı sıra aşırı klima kullanımının da ülke genelinde tüketimi artırdığına dikkati çekerken, dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu ifade ediyor.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bursa'da bazı bölgelerde iletim hatlarından kaynaklı kesinti yaşanmaktadır. Arızaya müdahale edilmekte olup en kısa sürede onarım sağlanacaktır. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber