Maaşınızı Akbank'tan çekerken mağdur olmayın...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 22:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Akbank Yalova Şubesi 0117139 hesap nolu müşterisiyim. Maaşımı çalıştığım kurumun Akbankla anlaşması sebebi ile bu bankadan her ayın 15inde alıyorum. 16.01.2008 akşamı cep telefonuma hesabımdan 1.000 YTL nakit çekildiğine dair uyarı mesajı geldi. Benim bilgim olmadan gerçekleştirilen bu para çekme işlemi kartım üzerimde olmasına rağmen yapıldı. Bunun üzerine hemen müşteri hizmetlerini arayıp kartımı iptal ettirip, hesabımı ve bunlara bağlı kredi kartı ve internet bankacılığını bloke ettirdim. Müşteri hizmetlerinden kartımın muhtemelen kopyalanarak paranın Antalyada bir bankamatikten çekildiği söylendi. Bana verilen fax numarasına 17. 01.2007 tarihinde dilekçemle birlikte kopyalanan kartın arkalı önlü fotokopisini de ekleyerek faksladım. Bu işlemden hemen sonra savcılığa suç duyurusunda bulundum.

İnternetten incelediğimde benim başıma gelen bu olayın bir çok kişinin daha başına geldiğini gördüm. Mağdur müşterilere; işlemin kart ve şifre ile yapıldığını ve şifrenin 3. şahıslara verilmesi sebebi ile taleplerinin reddedilğine dair cevap verildiğini gördüm. Muhtemelen bana da bu şekilde cevap verilecek. Akbank şubesinin önündeki bankamatikten ben gayet masumane bir şekilde para çekiyorum ve bu sırada kartım kopyalanıyor. şifremde kamera ile tespit ediliyor. ve Akbank olarak bunun güvenliği alınmıyor ve suçlu ben sayılıyorum öylemi? Bu kadar kişide suçlumu yani. Akbankın hiç bi güvenlik eksikliği yada hatası yokmu? Benim bilgim olmadan çekilen para mantıken Akbank tarafından çekilmiş sayılır. Çünkü hesap bilgileri Akbankla müşteri arasında gizlidir. Dolayısı ile paranın Akbank tarafından ödenmesi gerekmektedir. Nası bir bankaya soyguncular girdiğinde gerçekleşen maddi zararın sorumlusu güvenlik eksikliği nedeniyle banka oluyosa bu olaydada gene güvenlik eksikliği sebebiyle banka sorumludur. Akbankın güvenlik açığı varsa bu benim sorunum olmamalı. Eğer banka yakın bir zaman içinde maddi zararımı ödemezse yasal yollarla hakkımı arayacağım. Mahkeme açacağım. Hakkımı sonuna kadar savunacağım.

Bütün Akbank kullanıcılarına dikkatli olmalarını öneriyorum. İyiçalışmalar.

Serdar ERKEN
Ziraat Mühendisi

http://www.memurlar.net/haber/99427/ nolu haberdeki mağdur olan kişi benim. Mağduriyetim giderildiği için haberin güncellenerek tekrar yayınlanmasını istiyorum.

16.01.2008 tarihinde banka kartım kopyalanarak 1000 Ytl param hesabımdan habersiz çekilmişti. 06.02.2008 tarihinde, çalınan para hesabıma Akbank tarafından geri ödendi. 20 gün içerisinde mağduriyetimi giderdiği için Akbanka teşekkür ederim. Umarım Akbank diğer mağdurların da paralarını en kısa zamanda öder. Dilerim böyle bir olayı bir daha kimse yaşamaz ve kimse mağdur olmaz. 07/02/2008

Serdar ERKEN
Ziraat Mühendisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber