Youtube'a düşen ses kayıtları Meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2008 11:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Youtube isimli internet sitesine konulan skandal ses kayıtları Meclis gündeminde. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, YÖK eski Başkanı Prof. Erdoğan Teziç'le başlayıp, Tuğgeneral Erten ve Tümamiral Sağdıç ile Savcı Demirci'nin ses kayıtlarının Youtube internet sitesine yüklenmesinin asker-sivil kamu görevlileri arasında tedirginliğe neden olduğunu söyledi. Ersin Erdoğan'a, bu yasadışı dinlemelerin kimler tarafından gerçekleştirildiğinin araştırılıp araştırılmadığını sordu.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, önceki yıllarda telekulak skandallarıyla sarsılan kamuoyunun, bir süreden beri bazı kamu görevlilerine ait olduğu iddia edilen ve yasadışı yollarla elde edilen ses kayıtlarının youtube isimli internet sitesine yüklenmesi skandalları ile karşı karşıya olduğunu kaydetti. Ersin, önergesinde ?YÖK eski Başkanı Sayın Prof. Teziç ile başlayıp, Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Erten ve Tümamiral Sağdıç ile özel yetkili savcı Demirci ile devam eden yasadışı dinlemeler, üst düzey ve kritik makamlardaki asker-sivil kamu görevlileri arasında tedirginliğe neden olmuştur. Yasadışı dinlemelerin, telefon veya ortam dinlemesi ile gerçekleştirildiği ileri sürülmekte ise de ne şekilde olursa olsun, yasadışı dinlenen ve ses kayıtları internet sitesine yüklenen kişilerin, görevlerinin özellikleri itibariyle bu operasyonların siyasi amaçlı ve organize olduğu ve tek merkezden yönetildiği izlenimi vermektedir" dedi. Ersin Başbakan'a şu soruları yöneltti:

?Bu yasadışı dinlemelerin kimler tarafından gerçekleştirildiği ve bağlantıları araştırıldı mı? Araştırıldı ise hangi sonuçlar elde edildi? Geçen yıl Kızılcahamam'da yaptığınız toplantıda, milletvekillerinizi ?dikkat edin telefon dinleniyor' diyerek uyarmıştınız. Milletvekillerinizi neden uyarma gereği duymuştunuz? Sizin bu uyarınızın sözkonusu yasadışı dinlemelerle ilgisi var mı?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber