Salgın hastalığı sardığı Aksaray'da virüs şüphesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, yapılan analizlerde suyun temiz çıktığını, ancak bir virüs konusunda şüphelerinin olduğunu bildirdi.

Bazı resmi temaslarda bulunmak üzere Suriye'ye giden Palta Aksaray'a döndü. Aksaray Devlet Hastanesinde kriz merkezini ziyaret ederek Vali Vekili Ahmet Yılmaz ve İl Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen ile görüşen Palta, yaptığı açıklamada, 3 gündür Aksaray'da vatandaşların karın ağrısı, kusma, ishal şikayetleri ile sağlık kuruluşlarına müracaat ettiğini ancak rahatsızlıkların kaynağı ile ilgili kesin somut bir veri bulunmadığını belirtti.

Şu anda ellerinde sadece Sağlık Müdürlüğünün son 3-4 günlük su analiz raporlarının bulunduğunu ifade eden Palta, şunları kaydetti:

"Hiçbirinde kesinlikle bir sıkıntı yok. Tek başına sadece suya odaklanırsak, eğer sorun başka bir kaynaktansa bu bizi yarı yolda bırakır. Yapılan analizlerde suyumuz temiz çıktı. Ancak bir virüs konusunda şüphemiz var. Bu nedir, ne değildir, nasıl oldu, nerede oldu, tam net bir şey yok ama sonuçta bu kaynağı inşallah buluruz. Gıdada, ekmekte, havada bu konuda net bir sonuca varabilirsek çözüm de daha çabuk olur. Gelen hastalarımız içinde durumu ağır olan bulunmaması sevindirici. Serumla, ayakta tedavi ile rahatsızlık atlatabiliyor."

Vali Vekili Ahmet Yılmaz'ın vatandaşlara yaptığı "suyu kaynatarak için" önerisinin hatırlatılması üzerine Palta, "Elimizdeki resmi raporlara göre içme suyunda hiçbir sorun yok. Ama yarın ya da başka gün sorun olabilir. Vali yardımcımız böyle bir şey söylediyse tedbir amacıyla söylemiştir. Özelikle üzerine basa basa söylüyorum içme suyumuzda bir problem yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber