İLEMOD ile iller hakkındaki her bilgiye ulaşın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığının internet sitesi üzerinden de kullanılabilen İLEMOD Sistemi ile Türkiye'deki tüm iller hakkında her türlü bilgiye ulaşılabiliyor.

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, il envanterini bilgisayar ortamına aktararak merkezde ve özellikle taşrada yöneticilerin karar almalarında etkinlik sağlamak için, "İllerde İl Envanterlerinin ve Kırsal Altyapı Hizmetlerinin Uygulama ve İzlenmesinde Modernizasyon Projesi" (İLEMOD) hayata geçirildi.

İçişleri Bakanlığının "www.icisleri.gov.tr" adresine giren kullanıcılar, projenin isminin yer aldığı linke tıkladıklarında doğrudan sistemin bulunduğu "www.ilemod.gov.tr" sayfasına yönlendiriliyor.

Vatandaşların güncel bilgi ihtiyacını karşılamak, yatırım yapacak girişimcilere ışık tutmak, üniversite, basın ve medyadaki araştırmacılara bilgi sunmak, vatandaşın istediği veriye ulaşmasını sağlamak ve ileriye yönelik tahmin yapabilmek gibi pek çok amaca yönelik oluşturulan İLEMOD sistemine 1990 yılından itibaren envanter girişi yapılıyor.

1990-2000 yılları arasında defterlere yazılan bilgiler, 2000 yılından itibaren elektronik ortama kaydediliyor.

Proje hakkında bilgi veren yetkililer, 2000 yılından itibaren web bazlı uygulamadaki projenin, yenileme çalışmalarından sonra gelecek yılın ikinci yarısından itibaren yeni sistem üzerinden kullanıcılara hizmet vereceğini bildirdi. Yetkililer, yenileme çalışmalarıyla 30 bini aşan konu hakkındaki bilginin kullanıma sunulduğunu belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber