SES Ankara Şube Başkanı, eylem sırasında saldırıya uğradı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekcileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı iş kolları iş verenleri durumunda olan tüm bakanlıklar önünde toplu sözleşme talepleri için eylem düzenledi. Sağlık Emekçileri Sendikası'nın(SES) Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı eylem sırasında kimliği belirsiz bir kişi, SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kaya'ya saldırdı.

Kamu Emekci Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası(Tarım Orkam Sen) ve Tarım Orman ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası(ESM) Çevre ve Orman bakanlığı, Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) ise Sağlık Bakanlığı önünde toplanarak Toplu sözleşme taleplerini dile getirdiler. Düzenlenen her iki eylemde de hükümetin toplu görüşmelerde çalışanları oyaladığı belirtilerek, her iki bakanlığın da bir an önce toplu sözleşme yapması gerektiği ifade edildi.

SES'in Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı eylem sırasında ise üzücü bir olay yaşandı. SES Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Kaya, eylem için Abdi İpekçi Parkı'nda beklediği bir sırada, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Kaya, yüzüne aldığı bir darbe ile hafif şekilde yaralandı. Saldırgan şahıs, polis tanrafından gözaltına alınırken, İbrahim Kaya ise tedavi için arkadaşları tarafından hastaneye götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber