Ataması yapılmayan öğretmenler Bursa'da eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, ilköğretim birinci sınıflar ve okul öncesi öğrencilerin ders başı yaptığı günde 'öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz kalmasın' sloganıyla eylem yaptı.

İlk ve orta öğretimde eğitim-öğretime verilen yaz tatili arasının ardından ilköğretim birinci sınıflar ve okul öncesi öğrenciler ders başı yaptı. Minikler ders başı yaparken, okullarından mezun olmalarına rağmen ataması yapılmayan öğretmenler ise Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde atamalarının yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen öğretmenler, KPSS sınavının kaldırılarak, doğrudan atamalarının yapılması isteğinde bulundu.

Öğretmenler adına bir basın açıklaması yapan Remziya Sakin, bugün yapılan 15 bin 655 öğretmen ataması ile görevine başlayan meslektaşlarının var olan öğretmen açığını karşılamaktan çok uzak olduğuna, yaşanan açığın sözleşmeli öğretmenlerle karşılanmaya çalışılmasının yanlışlığına dikkat çekti. Sakin, "Bizler ataması yapılmayan öğretmenler olarak, yani yeterliliğe sahip ama işsizliğe mahkum edilip, her türlü koşul altında çalışmaya mecbur bırakılan öğretmenler olarak, ücretli ve sözleşmeli çalışma koşullarının kaldırılarak kadrolu hale getirilmesini, açıkta bulunan tüm öğretmenlerin atamasının yapılmasını, öğretmen yetiştiren fakültelere ihtiyaca göre öğretmen alınmasını ve KPSS'nin kaldırılarak tüm öğretmenlerin sınavsız bir şekilde kadrolu olarak atanmasını istiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun eylemine Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber