Yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer değiştirme yönetmeliğinde değişikliğe gidecek.

Uygulamada yaşanan bazı küçük sorunların aşılması amacıyla yapılacak değişikliklerden bir tanesi Anadolu Lisesi öğretmeni Fen Lisesine geçiş yapabilirken yöneticilikte böyle bir geçişin olmaması.

Yönetmelik değişikliği sırasında MEB'in ele alabileceği bir başka hususu ele alacak olursak;

MEB bilindiği gibi isteğe bağlı yer değiştirmeleri Mayıs-Haziran aylarında, iller arası yer değiştirmeleri ise Eylül ayında gerçekleştirecektir.

MEB yönetmelikte yapacağı bir değişiklik ve yayımlanacak Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yapacağı uyarlama ile;

Öğretmenlerin il içi ve il dışı yer değiştirmelerinin yapılacağı Haziran ayında yöneticilerin de il içi ve il dışı yer değiştirmelerini gerçekleştirebilir.

Böylece Eylül ayında okullar açıldıktan sonra yapacağı atamadan da bunun sakıncalarından da kurtulmuş olur.

İlk bakışta il içi yer değiştirecek okul müdürlerinin aleyhine gibi görünse de bu uygulama, onlara da il dışına tercih yapma olanağı verilmiş olacağından lehte bir durum olarak da değerlendirilebilir.

Eylül ayında göreve başlayacak bir okul müdürünün eğitim sürecini yönetmesi noktasında sorunlar yaşayacağı, oryantasyon sürecini eğitim öğretim sürecinde geçireceği düşünüldüğünde uygulamanın yerinde olacağı açıktır.

Uygulama nasıl olacak;

Öncelikle söylemeliyim ki bakanlık Mayıs ayında yapacağı yöneticilerin yer değiştirme sürecinde; kişi hem müdür, hem müdür başyardımcısı hem de müdür yardımcısı olarak şartları taşıyor ve yer değiştirmek istiyorsa başvuruları ayrı ayrı almayacak bütün olarak alacak. Yani kişi tercihlerine şartlarının uyduğu kademeleri yazabilecek.

Bilindiği gibi öğretmenlerin il içi ve il dışı yer değiştirmeleri, yeni yayımlanacak yönetmeliğe göre aynı anda alınacak.

Yöneticiler de sürece katılırsa;

Kişi, tercihleri arasına kendi kişisel öncelik sırasına göre il içi öğretmenlikler, il dışı öğretmenlikler, il içi yöneticilikler ( kendine uygun kademeler), il dışı yöneticilikleri(kendine uygun kademeleri) tercih etmeli ve buna göre atamaları yapılmalıdır.

Bu önerinin ele alınmasının eğitim öğretim süreci açısından yerinde olacağı kanaatindeyim.

Kişi yapacağı 25 tercihin dağılımını kendi isteğine göre düzenlemelidir.

Aksi halde;

Bir okulda müdür yardımcısı iken bir okula Şubat ayında müdür olan kişi, il içi yer değiştirmelerde müdür yardımcılığına geçerse daha sonra da iller arası yer değiştirmede (Eylül) il dışını isterse ve atanırsa değişiklikleri ve eğitim açısından doğacak sıkıntıların değerlendirilmesi gerekir.

Bu bir öneri olup takdir yetkisi tabii ki uygulayıcılarındır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber