MEB, sözleşmeli öğretmenlerin raporu için yeni genelge yayınlamalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2010 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

.

?MEB'den sözleşmeli öğretmenlerin il içi görevlendirmelerine ilişkin uyarı? haberimizde yer verdiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23/03/2010 tarih ve 16205 sayılı yazılarına yer vermiştik.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23/03/2010 tarih ve 16205 sayılı yazılarında;

?1-Sözleşmeli Öğretmenlerin Merkezi okullara geçici olarak görevlendirmelerinin yapılmayacaktır. Yerlerine ücretli öğretmen görevlendirilmeyecektir.

2-Bakanlar Kurulu'nun 02/03/2009 tarihli ve 2009/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslardaki değişiklik kararında askerlik görevini yapmak Üzere sözleşmesi feshedilenler ile doğum İznine ayrılanların pozisyonları aklı tutulacak yerlerine atama/görevlendirmenin yapılmayacaktır.

3-Norm kadrolar açık gösterilerek sözleşmeli öğretmenler fazla konuma düşürülmeyecektir.

4-Bir yıl içerisinde ayrı ayrı veya toplam otuz günden fazla rapor alan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmeleri feshedilecektir.? açıklamaları yer almaktadır.

Fakat bu açıklamalardan 4.maddede yer alan; Bir yıl içerisinde ayrı ayrı veya toplam otuz günden fazla rapor alan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmeleri feshedilecektir şeklindeki 4/B'li sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesinin feshine imkan tanıyan bu görüşe dayanak teşkil eden; 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 10. maddesindeki; "Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir.? hükmü ile Sözleşmeli Öğretmenlerin Hizmet Sözleşmesinin ?Personelin izin hakları? başlıklı 11. maddesi (b) bendindeki; ?b) Hastalık İzni: Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için, yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli izin verilebilir. Hastalık sebebi ile sosyal sigortalar kurumunca ödenen geçici iş göremezlik tazminatı personelin ücretinden düşülür? hükümleri hakkında; Eğitim Bir Sen tarafından Danıştay nezdinde açılan ilk davada olumsuz karar çıkmış. Sendika kararı temyiz etmiş ve İdari Dava Daireleri Kurulu yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

Mahkeme kararı ?4/B'linin 30 günlük rapor sıkıntısı sona erdi? ve haberimizde yer almaktadır.

MEB bu karar uyarınca Personel Genel Müdürlüğünün 23/03/2010 tarih ve 16205 sayılı yazısındaki ve ?MEB Personelden 4/B'li İçin Skandal Görüş!? haberimizde de yer verdiğimiz görüş yazısındaki; Bir yıl içerisinde ayrı ayrı veya toplam otuz günden fazla rapor alan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmelerinin feshedilmesi işlemlerini ortadan kaldıran yeni bir genelge yayınlamalıdır.

Hatırlanacağı üzere ?MEB Personelden 4/B'li İçin Skandal Görüş!? haberimizde de yer verdiğimiz Bir yıl içerisinde ayrı ayrı veya toplam otuz günden fazla rapor alan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmelerinin feshedilmesine, bireysel olarak açılan ilk davada Van 2. İdare Mahkemesi sözleşmeli öğretmeni görevine geri iade etmiş ve alamadığı ek ders ve maaşlarının ödenmesine hükmetmiştir.

Van 2. İdare Mahkemesinin bu kararı ?MEB'in, hastalanan 4/B'liye ilişkin kararı yargıdan döndü? ve ?Sağlık nedeniyle 4/B'linin sözleşmesi feshedilemeyecek? haberlerimiz de yer almaktadır.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber