Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Ek Ders Karşılığı Kimler Görevlendirilecek?

Öğretmen ihtiyacının kadrolu ve sözleşmeli atanan öğretmenler yoluyla giderilememesi durumunda, okul öncesi çağı çocuklarının gelişim özellikleri dikkate alınarak Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar çerçevesinde; okul öncesi eğitim kurumlarında görevlendirilecek öğretmenlerin kriterleri ve öncelikleri, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlendi. Ayrıntılar için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinin 2. alt bendinde; öğretmen sayısının yetersiz olması halinde yüksek öğrenimli olmak koşuluyla; resmi görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebileceği hükmü yer almaktadır. Bu madde kapsamında yapılacak görevlendirmelerde aşağıdaki kriterler ve öncelikler uygulanacaktır.

1. 07.07.2009 tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararına göre Okul öncesi Öğretmenliğine kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun, kadrolu veya sözleşmeli ataması yapılamamış öğretmenlerden, yüksek lisans belgesi/diploması olanlar. (KPSS puan üstünlüğüne göre)

2. 07.07.2009 tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararına göre Okul Öncesi Öğretmenliğine kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından mezun, (Anadolu Üniversitesi Açıkögretim Fakültesi mezunları dâhil) kadrolu veya sözleşmeli ataması yapılamamış öğretmenlerden, lisans belgesi/diploması olanlar. (KPSS puan üstünlüğüne göre)

3.Üniversitelerin Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunları.

4.Üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği veya çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü önlisans mezunları.

5.Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü, Meslek Yüksekokulu Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı önlisans mezunları.

6.Açıkögretim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyup Önlisans mezunu olduğunu belgelendirenler.

7.Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu olup, herhangi bir alanda yüksek okul mezunu olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek 14.10.2009 tarih ve 2975 sayılı yazı eki Sınıf Öğretmenlerine Yönelik Okul öncesi Eğitim Öğretmenliği Eğitim Seminer Çerçeve Programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar.

8.Halen ilköğretim okullarında görevli norm kadro fazlası sınıf öğretmenleri ile sınıf öğretmenliği alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olup, kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek 14.10.2009 tarih ve 2975 sayılı yazı eki Sınıf Öğretmenlerine Yönelik Okul öncesi Eğitim Öğretmenliği Eğitim Seminer Çerçeve Programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar.

9. 07.07.2009 tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararında yer alan alanlardan mezun olup kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek 14.10.2009 tarih ve 2975 sayılı yazı eki Sınıf Öğretmenlerine Yönelik Okul öncesi Eğitim Öğretmenliği Eğitim Seminer Çerçeve Programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber