Disiplin Affında Açılan Davalar Devam Ettirilmelidir

Disiplin affı tasarısının en önemli yönlerinden birisi de "devam eden davalara" ilişkindir. Tasarının 2'nci maddesine göre, tasarının kanunlaşmasından ve Resmi Gazetede yayımlanmasından itibaren 30 gün içinde yargı mercine başvurmayanların açtıkları davalar hakkında, "karar verilmesine yer olmadığına" karar verilecektir. Ancak, bize göre dava açanlar, davalarını devam ettirmelidir. Aksi halde disiplin cezası yaftası resmi olmasa da dedikodu düzeyince hep devam edecektir. Bu nedenle, verilen bir cezanın iptali için dava açanların, tasarının yasalaşmasının akabinde 30 gün içinde yargı mercine müracaat ederek davanın devamını istemesi gerekmektedir.

Haber Giriş : 18 Mart 2005 01:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Disiplin affı tasarısının "dava açanlara" yönelik kısmı şu şekildedir: Madde açık olduğu için ek bir açıklamaya gerek duymuyoruz.

"Disiplin cezalarına karşı açılan davalar
Madde 2- Bu Kanun kapsamına giren ve 23/4/1999 tarihinden 14/2/2005 tarihine kadar işlenmiş fiillerden dolayı verilmiş olan disiplin cezalarına karşı bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce idarî yargı mercilerine başvurmuş olanlardan, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde dosyanın bulunduğu yargı merciine müracaat etmek suretiyle davaya devam etmek istediklerini bildirmeyenlerin davaları hakkında, görülmekte olan davalarda davayı gören mahkemece, karar temyiz edilmiş ise Danıştayca, karar verilmesine yer olmadığına ve tarafların yaptıkları masrafların üzerlerinde bırakılmasına karar verilir, vekâlet ücretine hükmedilmez.

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde davaya devam etmek istediklerini bildirenlerin davalarının görülmesine devam olunur. Ancak, davanın davacının aleyhine sonuçlanması halinde bu Kanunla getirilen af hükümleri uygulanır. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber