İdare Mahkemesi, uyarı cezası verilen 4/C'linin sözleşmesinin fesih işleminin yürütmesini durdurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2011 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/C'LİNİN SÖZLEŞME FESHİNE YÜRÜTMEYİ DURDURMA

.

Türkiye İstatistik Kurumu Kastamonu Bölge Müdürlüğünde 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre geçici memur olarak çalışan Raif Ulusoy'un sözleşmesi uyarı cezası aldığı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl Kasım ayında feshedildi.

HAKSEN Konfederasyonuna bağlı Büro Hak-Sen Kastamonu İl Temsilciliği görevini de sürdüren üyesi adına Büro Hak-Sen tarafından açılan davada Kastamonu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme kararında, kamu hizmetini yürüten memurların yada kamu görevlisi sayılan kimselerin işledikleri fiiller nedeniyle cezalandırılmaları gereken durumlarda bireysel özgürlükler ve insan hakları normları ile çatışmamasına özen gösterilmesi yanında; ölçülülük ilkesinin bir gereği olarak suç ve onun kanunda gösterilen cezası arasındaki hakkaniyette tesis edilmelidir, denildi.

Kararda, disiplin cezası verilmesi idarenin takdirinde olmakla birlikte fiil ile ceza arasında bulunması zorunlu olan ölçülülük ve hakkaniyet ilkelerine aykırı hareket edildiği kanaatine varılmıştır görüşüne yer verildi.

ÇİVİ;?YASALAR 4/C LİYE FARKLI UYGULANIYOR?

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada, 4/C li personelin de diğer memurlar gibi 657 sayılı Yasaya tabi olmasına rağmen idarenin keyfi uygulamalarına maruz kaldığını belirterek, uyarma cezasının işten çıkarılma nedeni olamayacağının mahkeme kararıyla belirlendiğini söyledi.

TÜİK'te bu tür keyfi ve hukuk dışı uygulamaların sıklıkla yapıldığını vurgulayan Çivi, sendika olarak her türlü hukuk dışı uygulamaya karşı mücadele ettiklerini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber