Ailesi PKK'lılara tepki gösterdi: ODTÜ'de okuyan oğlumu kandırıp mahvettiniz/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2011 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSMAİL AVCI, EŞREF AKGÜN DİYARBAKIR,

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen 7 teröristten biri olan 29 yaşındaki Zeki Durdu'nun ailesi PKK terör örgütüne tepki gösterdi.Durdu'nun cenazesinde gösteri yapmak isteyenlere engel olan teröristin yakınları Abdullah Öcalan'ın posterini kapatarak "Defolun buradan! Sizi istemiyoruz!" diye konuştu. Zeki Durdu'nun kız kardeşi ise yüzü maskeli bir PKK sempatizanının maskesini çıkarmaya çalışarak, "Niye kapatıyorsun yüzünü? Sizden kimse gelmesin. Niye yapıyorsunuz bunları? Bu yaptıklarınız Zeki'yi geri getirir mi?" serzenişinde bulundu.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan oğlunun ölüsünden ders çıkarılması gerektiğini söyleyen baba Hüseyin Durdu, başka ana babaların ağlamaması gerektiğini belirtti. Hüseyin Durdu, "Oğlum okulda okurken, 'Baba, kurs için 1 aylığına Almanya'ya gidiyorum.' dedi. O zaman para yardımı yaptık. 1 ayda gidip gelecekti. Ancak bir süre sonra ondan haber alamadık. Hiç arayıp sormadı. Oğlumun örgüte katıldığından haberimiz bile yoktu." diye konuştu. Dil ve din ayrımcılığının olmamasını isteyen baba, "Ben Başbakan'a çağrı yapıyorum. Siyasilere çağrı yapıyorum. Barış, huzur adalet istiyorum. Gençler ölmesin. Başkaları ölmesin. Analar babalar ağlamasın. Birlik beraberlik istiyorum. Dil, din ayrımcılığı olmasın." ifadelerini kullandı. Amca Aziz Durdu da terör sorununun diyalogla çözülebileceğini ifade etti.

Amanos sorumlusunun cenazesinde olay

Hatay'da güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirilen 7 PKK mensubundan biri olan örgütün sözde Amanos eyalet sorumlusu Aydın Baran'ın Diyarbakır'daki cenaze töreninde olaylar çıktı. Diyarbakır'dan alınarak Ergani'ye getirilen cenazeye eşlik eden yüzleri poşuyla kapalı göstericiler polise taşlı saldırıda bulundu. Polis göz yaşartıcı gazla göstericilere müdahale ederken, bazı göstericiler Ergani Jandarma Komutanlığı'na da taş ve molotof attı. Baran'ın cenazesi BDP'lilerin de katılımıyla Ergani'de toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber