Hafta sonu havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Nisan 2011 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Adana, Osmaniye, Hatay, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, akaşm saatlerinde Batı Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Sivas, Tokat, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey kesimlerde 4 ila 6, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

UYARILAR

Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de (Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Su baskını v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARAİ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Çanakkale çevreleri dışında bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Kütahya çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısından başlayarak, kuzeyi aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah il saatlerde Samsun çevreleri, akşam saatlerinde Orta Karadeniz bölümü, gece saatlerinde bölge geneli sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunun yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber