Emekli asker ve polislerinde bulunduğu 14 özel dedektife gözaltı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2011 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da özel dedektiflik bürolarına düzenlenen operasyonda ''özel hayatın gizliliğinin ihlali'' gerekçesiyle aralarında 1 binbaşı, 3 emekli astsubay, 1'i emekli 2 polisin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, Adalet Bakanlığı'nın yasal dayanağı bulunmayan özel dedektiflik bürolarına ilişkin yazısı üzerine operasyona başlandığı belirtildi.

İstanbul, Kırıkkale, Tekirdağ ve Ankara'da 6 ay süren çalışma sonunda ''özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme'' suçunu işlediği tespit edilen dedektiflik firmalarına eş zamanlı operasyon yapıldığını bildiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü yetkilileri, aralarında 1 binbaşı, 3 emekli astsubay, 1'i emekli 2 polis, nüfus ve tapu kadastro müdürlüklerinde çalışanların da bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Operasyonda, 8 tabanca 13 şarjör, çok sayıda mermi, 1 uçaksavar mermisi, içerisine kamera yerleştirilmiş elektrik prizi, duvar saati, masa saati, çakmak kalem, oto anahtarı, şapka, kravat, düğme gibi özel düzenekler, 3 ses kayıt cihazı, kameralı para çantası, kameralı tablo, tavan duman sensörü, sinyal bozu cihazlar ele geçirildiği ifade edildi.

Yetkililer, başında jandarma istihbarattan emekli astsubay Ö.F.K'nın bulunduğu özel dedektiflik bürosunun, talep üzerine, belirlenen kişileri gizli kameralarla takip ettiğini, tapu ve nüfus müdürlüklerindeki işbirlikçileri sayesinde gizli tüm bilgilere ulaştıklarını ve bu bilgileri müşterilerine sattığını belirtti.

2007 yılından bu yana faaliyet gösteren özel dedektiflik bürosunda çalışan bir görevlinin, takip ettiği bir kişinin boşanma davasında şahitlik bile yaptığını anlatan yetkililer, bu tür firmaların yasal dayanağı olmamasına rağmen, vergi levhasının bulunduğunu ve ticaret odasına kayıtlı olduğunu söyledi.

Özel dedektiflik bürolarının takip, fotoğraf çekme, ses kaydı yapma gibi faaliyetleri için belirlediği fiyat tarifelerini internet sitelerinde yayınladıklarına dikkati çeken yetkililer, Ankara'da 9 özel dedektiflik bürosunun faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Dedektiflik adı altında ''özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme'' suçlamasıyla gözaltına alınan 14 zanlının adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber