Erkek hemşire mahkeme kararıyla başhemşire yardımcısı oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2011 11:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Erkek hemşire, mahkeme kararı ile başhemşire yardımcısı oldu. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan erkek hemşire Köksal Karabaş'ın başhemşire yardımcısı olmak için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açılmıştı.

Bursa 3. İdare Mahkemesi dava ile ilgili verdiği kararda hemşirelik ile ilgili görevlerde kanuna göre lisans ve lisansüstü eğitime sahip olanların öncelik hakkı olduğuna dikkat çekti. Mahkeme, hastanede görev yapan 8 başhemşire yardımcısının birinin yüksek lisans, üçünün lisans, dördünün ön lisans mezunu olduklarına dikkat çekerek davacı lisans mezunu olan erkek hemşirenin başhemşire yardımcısı olarak atanmaması işleminin hukuka uyarlılığının bulunmadığına karar verdi. Mahkeme başhemşire yardımcısı olarak atanmayan hemşire Köksal Karabaş'ın yoksun kaldığı tüm maddi haklarında yaşadığı kayıplarının başvuru tarihinden itibaren yasal faizi ile ödenmesine hükmetti. İdarenin hemşire Köksal Karabaş'ı başhemşire yardımcısı olarak atamamasına yönelik işlemi iptal etti.

Kararla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ?Kamuda yapılan görevlendirmelerde ne yazık ki liyakat aranmadığından çalışanlar mağdur ediliyor. Bir hemşirenin öncelik hakkı olmasına rağmen, ancak mahkeme kararıyla göreve atanabilmesi kamuda yaşanan terfi sorununu gayet net bir biçimde ortaya koymaktadır. Bu nedenle biz tüm kadrolar için görevde yükselme sınavı açılmasını istiyoruz. Fakat ne yazık ki sadece kısıtlı kadrolarda bu tür sınavlar açılıyor. Çalışanlar mağdur ediliyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber