Dere taşınca okulu su bastı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2011 13:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Muş'un Sungu beldesinde bir derenin taşması sonucu su baskını meydana gelen okulda, eğitime bir gün ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, bölgede bir haftadır etkili olan sağanak nedeniyle Sungu Deresi'nin taşması sonucu yakınında bulunan Sungu İlköğretim Okulu'nda su baskını meydana geldi.

Okulun bahçesindeki su seviyesi yarım metreyi bulurken, okulun zemin katını da su bastı. 16 derslikle, 470 öğrencinin eğitim gördüğü Sungu İlköğretim Okulu'nda su baskını nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Okul yöneticileri de su seviyesinin yükselmesi üzerine okulda bulunan önemli evrakları okuldan çıkararak, güvenli bir yere taşıdı. Okulda bulunan öğrenciler de Sungu Belediyesine ait iş makineleriyle okuldan çıkarılarak, evlerine götürüldü.

Bu arada, bölgede bulunan ve derenin taşması sonucu evlerinde su baskını meydana gelen vatandaşlar da tahliye edildi.

Sungu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Mehdi Sayılgan, yaptığı açıklamada, okulun her yıl aynı sıkıntıya maruz kaldığını söyledi.

Su baskını nedeniyle okul yönetimi tarafından eğitime bir gün ara verildiğini ifade eden Sayılgan, ''Şu anda okulumuzun zemin katı tamamen sular altında. Geçen yıl da meydana gelen taşkınlardan dolayı okulun temelinde ciddi hasar olmuştu. Temelden okul içerisine su akıyor. Bu nedenle okul yönetimi bugün eğitime ara verdi'' dedi.

Sayılgan, Sungu İlköğretim Okulunda eğitim-öğretim gören öğrencilerin yarın Sungu Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam edeceklerini belirtti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, su seviyesinin yüksek olması nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber