CHP'de listeye giremeyenler tepkili

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2011 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de yeniden aday gösterilmeyen vekiller, listeye tepki gösterdi.İzmir Milletvekili Canan Arıtman: Liste dışı kalmış bir vekil olarak duygusal davrandığım düşünülebilir, ancak öyle değil. Uzun yıllardır siyaset yapıyorum. Hiçbir görevin kalıcı olmadığını, geçici olduğunu bilerek bugünlere geldim. Listede olup olmamamızın önemi yok ama, listelerin amacı o partiyi iktidara taşıyacak güçleri, ekipleri oraya koymaktır. İktidar hedeflenmemiş, parti içi iktidar hedeflenmiş. Bundan büyük üzüntü ve kaygı duydum. Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için kaygı duydum. İzmir özelinde bakarsak 'laf olsun, torba dolsun, hayırlısı olsun' listesi. Hiçbir özen gösterilmemiş. Bu şuradan belli; Birinci bölgede olan Balçova'nın ilçe başkanlığını yapmış biri (Mustafa Moroğlu) ikinci bölgeden aday gösterilmiş. İlçesinin nerede olduğuna bile bakılmamış. Laf olsun, liste dolsun. Yenilenme değil dönüşüm listesi ama neye dönüşüyor, neye dönüştürülmek isteniyor önemli bir soru işareti. Büyük bir tasfiye var. İktidarı hedefleyen bir partinin kendi unsurlarını, kolunu bacağını kesmeden, güçlendiren listeler hazırlaması gerekiyor.

İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan: Milletvekilliğim sürecinde vatandaş gibi çalıştım, şimdi de vatandaş gibi çalışmaya devam edeceğim. Siyasetin içinde olacağım. Bundan sonraki süreçte ne olacağını zaman gösterir. Ancak listede Genel Başkan'ın koyduğu kontenjanlar dışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'in ağırlığı görülüyor. Örgüt, buna tepkili.

İzmir Milletvekili Ahmet Ersin: Listeyi gece öğrendim, benim için sürpriz oldu. Genel Merkez ciddi değişim yapmış. Bunun ilk adımı zaten kurultayda atılmıştı. Bu ikinci adım oldu. Listede olan arkadaşlarımız İzmir'i rahatlıkla temsil edebilirler. İlk anda şaşırdım ve üzüldüm ama şoku atlattım, sıkıntı yok. Seçimde örgütle çalışacağım. Kırgınlığım yok üç dönem milletvekilliği yaptım.

İzmir Milletvekili Bülent Baratalı: Kırgınlığım, üzüntüm yok. Bu partiden dört dönem belediye başkanlığı, iki dönem milletvekilliği yaptım. Tam tersi partime daha fazla bağlandım. Bu yeni CHP'nin listesidir. Şaşırmadım, bir yıl önce böyle bir tablo yaşanacağını biliyordum.

Grup Başkanvekili Kemal Anadol: Herhangi bir görüş belirtmeyeceğim

CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm: Örgüt yok, partiye emek veren yok. Bergama, Bayındır ve Ödemiş'ten üç adayı sıralamış. Karabağlar'dan, 500 bin nüfustan oy istemiyorlar sanırım. Ciddi tasfiye yapılmış. Yıllardır partiye emek verenler yok. 'Sen beni seç ben seni seçeyim' mantığıyla liste yapılmış. Partimiz için çalışacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber