Yerli otomobil için eylem planı açıklanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2011 12:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve 2011-2014 Eylem Planı'nı yarın İstanbul'da açıklayacak. Belgede, Ar-Ge altyapısını iyileştirmek, şirketlerin tasarım, üretim, markalaşma beceri ve kapasitelerini artırmak, otomotiv sektöründe iç ve dış pazarları geliştirmek, hukuki ve idari düzenlemeleri iyileştirmek, fiziki altyapıyı geliştirmek şeklinde tespit edilen beş hedef yeri alıyor.

Sanayi Bakanlığı, Türkiye Otomotiv Sektörü'nün yeni stratejisinin dünyadaki, AB'deki ve Türkiye'deki gelişmelerin analizlerine dayanan katılımcı bir yaklaşımla hazırlandığını kaydetti. Hazırlık sürecinin bütün aşamalarında kamu ve özel sektör temsilcilerinin görüşlerinin alındığı belirtilerek, stratejinin ilgili kurumların uyumlu çalışmasıyla hayata geçirilmesinin sağlanacağı kaydedildi.

'Bölgede Üretim Merkezi ve Ar-Ge Üssü Olmak' vizyonu çerçevesinde 2011?2014 yıllarını kapsayan Türkiye Otomotiv Sektörü Stratejisi'nin genel amacı, 'Otomotiv Sektörünün Sürdürülebilir Küresel Rekabet Gücünü Artırmak ve İleri Teknoloji Kullanımının Ağırlıklı Olduğu Katma Değeri Yüksek Bir Yapıya Dönüşümünü Sağlamak' olarak belirlendi.

Türkiye Otomotiv Sektörü Stratejisi'nin genel amacını ve hedefleri gerçekleştirmek için Türk Otomotiv Sektörünün güçlü ve zayıf yönleri ile sahip olduğu fırsatlar, karşı karşıya kaldığı tehditler göz önünde bulundurularak hazırlanan hedeflere yönelik 27 eylem belirlendi. Bakan Ergün, yarın kamu ile özel sektör temsilcilerinin katılımlarıyla bu eylemleri kamuoyuna duyuracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber