Doğu'da 271 köy yolu kapalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2011 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı hava, hayatı olumsuz etkiliyor.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erzurum'da 175, Erzincan'da 64, Muş'ta 25 ve Ardahan'da 7 olmak üzere 271 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdare Genel Sekreterliklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, yolu ulaşıma kapalı köylerin yüksek kesimlerde bulunduğunu, kar kalınlığının da çok fazla olduğunu belirterek, yol açma çalışmalarının güçlükle ilerlediğini bildirdi.

Bölgede kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından hava sıcaklıklarında da ani düşüş oldu. Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Erzurum'da eksi 4, Kars ve Ardahan'da eksi 3, Ağrı'da eksi 1, Erzincan'da 0 ve Iğdır'da 4 derece olarak kaydedildi.

Gece yaşanan soğuk havanının etkisiyle kaldırımlar ve yollar adeta buz pistine dönüştü. Sürücüler ve yayalar, buzlanma nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Karayollarında tuzlama çalışması yapılırken, kent merkezlerinde de iş makineleriyle başlatılan kar temizliği çalışması sürdürülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklıklarında 2-3 derecelik artış beklediklerini, ancak yarın hafif bir kar yağışının olabileceğini bildirdi.

-VİNÇ FIRTINA NEDENİYLE DEVRİLDİ

Yalova'nın Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde, 150 ton kapasiteli bir vinç fırtına nedeniyle devrildi.

Vincin bir bölümü tersane içindeki bir binanın üzerine düşerken, maddi hasar meydana gelen binada, can kaybı yaşanmadı.

Öte yandan, Çiftlikköy ilçesinde de bazı evlerin çatısında hasar oluştu.

-ERZURUM'DA HASTA KURTARMA OPERASYONU-

Erzurum'un Tekman ilçesinde astım hastası kişi, hava ambulansı yardımıyla kurtarıldı.

Tekman'ın Akpınar Köyü'nde yaşayan Emin Taş (63), solunum yetmezliği sonucu rahatsızlandı. Taş'ın yakınlarının durumu 112'ye bildirmesi üzerine, hava ambulansı, yolu ulaşıma kapalı Akpınar Köyü'ne, elverişsiz hava şartlarına rağmen indi.

Tipi nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı bölgede, 1 metre karla kaplı yere inen hava ambulansındaki sağlık ekipleri, hastaya ilk müdahaleyi yaptı.

Hava ambulansıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek tedavi altına alınan Taş'ın, sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber