İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bozok'ta mobbing davası

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Nisan 2011 08:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eski Dekanı Hasan Acar ile üniversite Rektörü İnci Varinli'yi kendisine mobbing uygulamakla suçladı.

Acar, Varinli'nin kendisine baskı uyguladığını, odasının da kamera ile izlendiğini iddia etti. 2009'da dekan olduğu dönemde yolsuzluk ihbarında bulunarak üniversiteye operasyon yapılmasını sağlayan Dr. Hasan Acar, yönetim kurulu kararıyla elinden alınan profesör ünvanı için de hukuk mücadelesi veriyor.

2009 yılında Genel Cerrahi Ana Bilim dalında göreve başladıktan iki ay sonra YÖK tarafından dekan olarak atanan Hasan Acar, ?Göreve başladıktan birkaç ay sonra üniversitede yaşanan birtakım yolsuzluk olaylarının farkına vardım. Rektör Hanım'a sözlü ve yazılı olarak bildirdim. Buna rağmen sonuç alamayınca Yozgat Başsavcılığı'na şikayet ettim? diye konuştu. Bunun üzerine üniversiteye düzenlenen yolsuzluk operasyonlarında 17 kişi tutuklanırken, 27 kişi de Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

Rektör özel kalemi iddiayı yalanladı

Savcılık soruşturması sonrası Rektör'ün psikolojik baskı uygulamaya başladığını söyleyen Acar,şunları kaydetti: ?Rektör soruşturmalardan ve baskılardan sonuç alamayınca bilimsel olarak yetersiz olduğum gerekçesiyle soruşturma bile açmadan üniversite yönetim kurulunun kararıyla profesörlük ünvanımı aldı, üniversiteden attı.? Rektör Prof. Dr. İnci Varinli, yoğun programı nedeniyle görüşme talebimize olumlu yanıt vermezken, Özel Kalem Müdürü Ahmet Gençaslan STAR'a şunları söyledi: ?Sahte yayınlardan dolayı Hasan Acar'ın profesörlüğü elinden gitti. Şimdi de yakında gerçekleşecek rektörlük seçimlerinde Rektör Hanım'ı engellemek için hocaları ayartmaya çalışıyor. İddialarının hepsi asılsız. Odası kamera ile izlenmemiştir de, yani orada güvenlik kamerası vardır.? YAKUP BULUT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber