Sulu veda partisiyle gündeme gelen kaymakam beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

?Sulu çete'de herkese beraat

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde, adına düzenlenen ?sulu veda partisiyle? gündeme gelen eski kaymakam Sedat Yıldırım ve eski ilçe emniyet amiriyle polislerin de arasında bulunduğu ?örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak? suçlamasıyla açılan 19 sanıklı davada beraat kararı çıktı.

2009 yılının Ağustos ayında Erzurum'un Oltu ilçesine tayin edilen Yıldırım için ilçedeki eğlence yerinde veda gecesi düzenlenmiş, geceye katılan davetlilerle havuzda eğlenen kaymakam hakkında İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma açılmıştı.

Fuhuş ve uyuşturucu

Yıldırım, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atanırken, polis 2 Ekim'de veda eğlencesi düzenlenen mekana fuhuş ve uyuşturucu operasyonu düzenlemişti. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanıkların örgüt oluşturmak için sayısal yeterlikte olduğu anlaşılmaktaysa da suç işleme amacı etrafında somut hiyerarşik bir yapılanma ve bu yapılanma içinde suç işleme iradesinde devamlılık saptanmadığı vurgulandı. Sanıkların eylemlerinin anlık olarak gelişen olaylarda münferit ve iştirak çerçevesinde işlendiğinin belirlendiği belirtilerek, ?suç örgütü kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak? suçlarından beraatlerine, diğer suçlamalarla ilgili ?görevsizlik? kararı verilerek, dosyanın Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'ne karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber