Vali Mutlu: 1 Mayıs'la ilgili Pazartesi günü toplantı yapacağız/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2011 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs işçi bayramının Taksim'de kutlanmasıyla ilgili herhangi bir sıkıntının görünmediğini yineledi. Mutlu, Pazartesi günü başkanlar düzeyinde toplantı yaptıktan sonra daha kapsamlı açıklamada bulunacaklarını söyledi.Fi Yapı İnönü Stadyumu'nda yapılan 23 Nisan etkinliklerinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs'la ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Mutlu, "1 Mayıs'la ilgili uzun süredir değerlendirmelerimiz var. Emniyetimiz ve diğer istihbarat birimlerimiz koordineli olarak bu hususları çalışıyor. Taksim'e 1 Mayıs için gelecek işçilerimiz ve emekçilerimizin güvenliğiyle ilgili herhangi bir sıkıntı görmediğimiz taktirde izin vereceğimiz ifade ettik. Bu değerlendirme sürecinde emniyetimizin ve diğer birimlerimizin herhangi bir olumsuz değerlendirmesi yoktur. Pazartesi günü 1Mayısla ilgili başkanlar düzeyinde toplantı yapacağız. Son değerlendirmeden sonra bir karar aşamasına geleceğiz." diye konuştu.

Dün Tuzla'da meydana gelen patlamayla ilgili soru üzerine Vali Mutlu, şöyle konuştu: ""İki kişinin üzerinde meydana gelen patlama bu şahısların yaralanmasıyla neticelenmişti. Kendi yaptıkları el imali bir patlayıcı olduğunu değerlendirip bu konuyu açıklamıştık. Bu şahıslarla ilgili gözaltı işlemi yapılmış durumdadır. Bu kişilerin bağlantılarını biliyorduk zaten. Bunların haricinde bu konuya ilave edilecek yeni bir bilgi yok. Mevcut düzeneğin hiçbir yerde çok ciddi bir etkisinin olamaz. Şahısların üzerinde patlamasına rağmen el ve ayaklarında hafif şiddette yaralanma meydana geldi. Ciddi, önemli bir patlayıcı değil. Bu konuyu çok da büyük hedefli bir plan gibi değerlendirmemek lazım. " Bu arada, kısa bir açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, "Yapanın atacak olana vermesi gibi görünüyor olay." değerlendirmesinde bulundu.

BDP'lilerin dün TEM'i trafiği kapatmasıyla ilgili soruya Vali Mutlu, "Tabi herkesin sükunet içerisinde olması lazım. Toplumun güvenliğine, huzuruna, kamu düzenine ilişkin bu tür hareketleri hiç kimse tasvip etmez. Bu şehirde mutlu bir yaşantı yerine sıkıntılı bir yaşantıyı tesis edecek hiçbir hareketi 13,5 milyon İstanbullunun bir tekinin dahi tasvip etmesi mümkün değildir. Bunu yapanlar, İstanbul'un huzurunu kaçırmak isteyenlerdir." cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber