Başbakan Erdoğan ile öğrenci başbakan arasında renkli diyaloglar/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2011 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle gelenekselleşen, liderlerin koltuğuna öğrencilerin oturması yine renkli görüntülere sahne oldu. Başbakan Erdoğan'ın koltuğuna ilköğretim okulu öğrencisi Umut Bayraktar oturdu. Başbakan Erdoğan'a gazeteciler soru sormak isteyince Erdoğan, "Başbakanımız varken bana soru sormak olur mu?" deyince Başbakanlık koltuğundaki Bayraktar, "Estağfirullah Estağfirullah" dedi. Erdoğan'a bir öğrenci 'Çılgın Projeyi' sordu.Başbakanlık'ta yapılan törende Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından sözü, öğrenci Başbakan Umut Bayraktar'a verdi. Bayraktar, Erdoğan'a "Siz tercihinizi İzmir'den yana kullandınız ama biz Ankara'dan yana kullandık." dedi. Arkasından Başbakan Erdoğan, basın mensuplarına dönerek, "Sayın Başbakanımıza basın mensuplarının sorularını alabiliriz." deyince Umut Bayraktar, tüm sorulara açık olduğunu vurguladı.

Bir gazetecinin, "Seçimlerde başarısız olursanız koltuğu bırakacak mısınız?" sorusuna çiçeği burnunda Başbakan, "Halkımıza güveniyoruz. Halkımızın bizi desteklediğini düşünüyoruz. Bekleyelim, yine seçimlerden iyi sonuç elde edeceğimizi düşünüyoruz. Bekleyelim görelim." karşılığını verdi.

"Muhalefet liderlerine vereceğiniz mesaj var mı?" sorusuna ise Bayraktar, tüm liderlerin bayramlarını kutladığını belirterek cevap verdi.

Başka bir basın mensubunun, "Seçimlerde beklediğiniz sonucu alırsanız?" sorusuna ise Bayraktar, büyük hedeflerinin bulunduğunu ifade etti. Eğitim sorununu Milli Eğitim Bakanı'yla görüştüğünü kaydeden Bayraktar, "Türkiye'deki büyük sorun eğitim sorunu. Kız çocuklarının eğitimine ağırlık verilmesine ilişkin projeyi çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN KIZ ÖĞRENCİYİ KIRAMADI, KOLTUĞU BIRAKTI"

Basın mensuplarının sorularının bitmesi üzerine misafir öğrencilerden biri, "Sayın Başbakanım sizden bir şey rica edebilir miyim? Sizin koltuğunuza oturabilir miyim? Lütfen." dedi. Başbakan, kız öğrencinin ricasını kırmadı. Ve koltuktan kalktı. Aynı öğrenci Başbakan'a hediye verdi. Başka bir kız öğrenci de "Ben size bir hediye vermek istiyorum." diyerek çiçek verdi.

ÇILGIN PROJEYİ SORDULAR

Hediyeleşmenin ardından, Başbakan Erdoğan'a öğrenciler sorular sordu. Minik bir öğrenci, "Size göre en iyi futbolcu kim?" diye sorunca Erdoğan, vereceği cevaba bazı futbolcuların gücenebileceğini belirtti. Erdoğan, öğrenciye defans, orta saha, forvet arasından hangisini seçmesi gerektiğini sorunca, öğrenci forvet cevabı verdi. Erdoğan, "Forvette en çok golü kim attı? Alex" dedi.

Bir başka minik öğrenci, "Sizin Çılgın Projeniz varmış? Nedir o?" deyince Erdoğan, "Çarşamba günü açıklayacağım. İstanbul'da projemizi animasyonlarla açıklayacağız." karşılığını verdi.

Başbakanlık koltuğuna oturan Umut, "Galiba basın mensupları çekingen deyince" Başbakan Erdoğan, "Onlar hep beni gördüklerinde sıkıştırıyorlar." dedi. Daha sonra Başbakan Erdoğan, çocuklara hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber