Anadolu'da yatırımcı altın bozduramıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Nisan 2011 12:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ALTIN fiyatlarının uluslararası piyasalarda 1.500 doları geçmesi, yurt içinde de başta Cumhuriyet olmak üzere altın fiyatlarını yukarı taşıdı.

Altın fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı sevindirmesi gerekirken sıkıntıya soktu. Yüksek altın fiyatlarını gören özellikle Anadolu'daki vatandaşlar, ellerindeki altını bozdurmak için gittikleri kuyumculardan eli boş dönüyor. Anadolu şehirlerindeki kuyumcular altın alım ve satım arasındaki farkın düşük olması nedeniyle risk almamak için geri almadıkları belirtiliyor.

İstanbul'da alım yapılıyor

Altını bozdurmak isteyen vatandaşlar ise yıllardır işlem yaptığı kuyumculardan ?bozdurmak' için randevu alıyor. İstanbul'da ise kuyumcular böyle bir sıkıntının olmadığını söylüyorlar. Geçen hafta dolardaki değer kaybıyla beraber, özellikle güvenli liman olarak talep gören değerli metal fiyatları rekor seviyelere yükseldi. Altının ons fiyatı 1.512 dolarla tarihinin en yüksek seviyelerini gördükten sonra 1.507'den kapandı. Gümüş ise 47.755 dolarla son 31 yılın en yüksek seviyelerini gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber