Üniversiteli gençlerden 2 kilometrelik resim/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2011 21:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MERSİN Üniversitesi'nin 17'nci Kültür ve Spor Şenliği kapsamında 60 santim genişliğinde 2 kilometre uzunluğunda resim yapıldı.

Mersin Üniversitesi'nin 17'nci Kültür ve Spor Şenliği başladı. Şenlik kapsamında Çiftlikköy Kampusu'da bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Topluluğu bir workshop çalışması yaptı. 'Güzel Sanatlardan Kütüphaneye Sanat Yolu' adı verilen çalışmada, fakülte ve kütüphane arasına 60 santimetre genişliğinde 2 kilometre uzunluğunda yere tuval bezi serilerek yapıştırıldı. Daha sonra ise öğrenciler yere serili bez tuvale istedikleri resimleri yaptı. Kimi işsizliğini, kimi aşkını kimi adını kimi resmettiği tuvale kimi de 'Nükleere hayır'ı aktarmaya çalışırken, kimi de sürrealist çalışmalara imza attı. Bazıları da arkadaşlarının yüzünü boyadı. Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Topluluğu Başkanı Eda Safiye Uğur, şenliğin açılışında farklı bir etkinliği imza attıklarını belirterek, "Güzel Sanatlar Fakültesi ile kütüphaneye dikkat çekmek istedik. Her ikisi de sanatın başlangıç noktası. Ayrıca farkında olmandan performans sanatını gerçekleştirdik" dedi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Suha Aydın, kurulduğu 1992 yılından bugüne emin adımlarla ilerleyerek bilim dünyasında kendine haklı yer edinmiş olan Mersin Üniversitesi, bilimin ışığında ve Atatürkçü çizgisinden taviz vermeyen eğitim öğretim anlayışıyla topluma kaliteli insan kaynağı oluşturma gayretini yorulmadan sürdürdüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber