Polisten vatandaşlara uyarı: Eve gelen görevliye kimlik sorun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2011 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yankesicilik, dolandırıcılık ve kapkaç olaylarına karşı alınacak tedbirleri sıralayan Bursa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlardan, evlerine gelen kamu görevlilerine mutlaka kimlik sormalarını istedi.

Sanal âlemden vatandaşları uyaran Emniyet Müdürlüğü, kişinin toplu taşıma araçlarına binişlerde, pazar yerlerinde ve maçlarda başkaları tarafından itildiği anlarda cep ve çantasını kontrol etmesi gerektiğini belirtti.

Emniyetten yapılan açıklamada yankesicilik, dolandırıcılık ve kapkaç olaylarına karşı şu tavsiyelerde bulunuldu: "Cüzdanınızda fazla para bulundurmayınız. Para yerine kredi kartı, çek gibi ödeme araçlarını kullanmayı tercih ediniz. Alışveriş esnasında çantalarınızı ve değerli eşyalarınızı alışveriş arabalarında ve tezgâhlarda bırakmayınız. Yankesicilerin özellikle yaşlı ve bayanları tercih ettiğini unutmayınız. Oto ile kapkaç olaylarına maruz kalmamak için yaya kaldırımının yola yakın kısımlarında yürümeyiniz ve çantanızı yola bakan kolunuzda taşımayınız. Cami veya şadırvanlarda abdest alırken ceket ve palto gibi giysilerinizin ceplerinde para, cüzdan vb. eşyalarınızı bırakmayınız."

Yolda yürürken kavga eden kişilere karşı dikkatli davranılması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, hastane ve bankalarda görevlilerin dışında yardımcı olmak isteyen kişilere de itibar edilmemesi istenildi. Eve gelen kişinin resmi kurumdan emniyet, elektrik veya su işlerinden geldiğini iddia etmesi durumunda vatandaşın mutlaka görevlinin kimliğini kontrol etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada; "Sadece kimliği kontrol etmekle kalmayıp polis merkezi veya şirket merkezine telefon ederek kimliğini teyit edin." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber