Kılıçdaroğlu, 'ana'dan sonra şimdi de 'hergele' dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2011 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'a küfür olarak algılanan sözleri nedeniyle 'özür dilemesi' beklenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan ikinci bir küfür hamlesi geldi.

Seçim yaklaştıkça siyasi gerilim artıyor. Halkın ilgisini kazanmak için liderler projelerini açıklıyor ve birbirlerine yükleniyor.

Başbakan Erdoğan için kullandığı küfür olarak algılanan "ana... ana..." sözleri büyük tepki gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son konuşmasında yine ağır ifadeler kullandı.

Edirne'nin Selimiye Meydanı'nda düzenlenen CHP mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Ergene Nehri'nin temizlenmemesini eleştirdi ve AK Partili yöneticilere 'hergele' dedi.

Kılıçdaroğlu "Ergene neden temzilenmiyor. Bir arkadaşım 'hergeleler' var o yüzden temizlenmiyor diyor" diye konuştu.

'Hergele' ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre hergele;

'Binmeye veya yük taşımaya alıştırılmamış at veya eşek, terbiyesiz, görgüsüz kimse, Başkasının onuruna dokunacak söz,

Ayakkabı çekeceği, Büyükbaş hayvan sürüsü' anlamlarını taşıyor.

Temiz Siyaseti Getirmek İstiyoruz

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak mitinginde Başbakan Erdoğan'a meydan okuyup ?Eğer bir toplu iğne ucu kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edersen eyvallah, ispat edemezsen, benim adımı yolsuzlukla anarsan... ana...a? söylemeyeyim, gerisini söylemeyeyim. Neden bu kadar söylüyorum. Arkadaşlar biz temiz siyaseti getirmek istiyoruz" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin ardından kamuoyunda 'özür' beklentisi doğmuştu. Ancak Kılıçdaroğlu özür dilemek yerine, ikinci bir kriz yaratarak dilemesi gereken özür sayısını ikiye çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber