Babacan: Enflasyon modern hırsızlıktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2011 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ?enflasyon, karşılıksız para basma, modern bir hırsızlık türüdür ve devletin yaptığı bir hırsızlık türüdür? dedi. Babacan, 12 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler çerçevesinde seçim bölgesi içinde yer alan Bala'yı ziyaret etti.Bala'da Atatürk Parkında vatandaşlarla ve Ak Parti İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya gelen Babacan, burada 2001 krizine değindi ve iktidara geldikleri 2002 yılındaki ekonomik göstergelerle bugünkü ekonomik göstergeleri kıyasladı.

İktidarları döneminde bir yandan icraat ve yatırım yaparken bir yandan da borçları ödediklerini ifade eden Babacan, ?Bunu, tek bir kuruş karşılıksız para basmadan yaptık. Bu enflasyon düştüyse karşılıksız para basmadığımız için düştü. Bizden önceki dönemlerde bunu çok yaptılar. Enflasyon, karşılıksız para basma, modern bir hırsızlık türüdür ve devletin, hükümetin yaptığı bir hırsızlık türüdür. Biz 8,5 yıldır bunu asla yapmadık? diye konuştu.

İktidara geldiklerinde IMF'ye olan borcun 23 milyar dolar düzeyinde bulunduğunu anımsatan Babacan, ?Bu borç ine ine 5 milyar dolara indi. Hemen hemen her ay ödemesi var. Ödeye ödeye bitiriyoruz? dedi.

VATANDAŞIN SORUNLARIN DİNLEDİ

Babacan, konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi ve sorularına cevap verdi. Yeniden yapılandırmadan yararlanmak için sadece Maliye Bakanlığı'na 3 milyon, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 2 milyon vatandaşın başvurduğunu belirten Babacan, başvuru yoğunluğundan dolayı süreyi 1 ay uzattıklarını söyledi.

Ali Babacan, borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun çıktıktan sonra, Ziraat ve Halk Bankası yönetim kurullarına, ?Biz bu Torba Yasa ile ne yaptıysak bunun aynısını, benzerini Ziraat Bankası olarak çiftçi kredilerine, Halk Bankası olarak esnaf kredilerine uygulayın? talimatını verdiklerini anlattı.

Babacan, daha sonra annesi vefat eden Ak Parti Bala İlçe Teşkilatı üyelerinden Adnan Yıldırım'a başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber