Merkezden uzakta görevli öğretmenler daha çok televizyon izliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2011 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzaktaki öğretmen için zaman öyle geçmiyor...

Eğitim-Sen eski Genel Başkanı Dinçer'in bin öğretmen üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre, merkezden uzakta görevli öğretmenler daha çok televizyon izliyor. En favori dizileri ise ?Öyle Bir Geçer Zaman Ki?...

SİBEL KAHRAMAN İstanbul

Eğitim - Sen eski Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in 80 kamu okulunda görev yapan bin öğretmen üzerinde yaptığı ?Görsel Medyaya İlişkin Eğitimci Algıları? araştırmasına göre, öğretmenlerin yüzde 75'i 1 ila 4 saat arasında televizyon seyrediyor. Medyaya ilişkin eğitimci algısını ortaya çıkarmak amacıyla yapılan araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 53'ü 19.00-23.00 saatleri arasında yayınlanan programları izliyorlar.

Televizyon karşısında geçirilen zaman, oturulan konutun bulunduğu yaşam çevresine göre farklılık gösteriyor. Konutları ve okulları merkezden uzak olanlar televizyon karşısında daha çok zaman geçiriyor. Öğretmenlerin yüzde 50'si televizyonu haber ve bilgi almak, yüzde 20'si televizyon izlemeyi sevdiği, yüzde 15'i ise başka eğlence aracı bulamadığı için televizyon izlemeyi tercih ettiğini söylüyor.

Erkekler spor, kadınlar sağlık tercih ediyor

Sağlık programları kadınların, spor programları ise erkeklerin ilgisini çekiyor. Dizi filmler, belgeseller ve çeşitli bilgi yarışmaları öğretmenlerin televizyon karşısına oturmalarına neden olan diğer programlar.

Öğretmenlerin yüzde 18.6'sı ?Öyle Bir Geçer Zaman Ki?, yüzde 17'si ?Muhteşem Yüzyıl? dizilerini seyrediyor. Diğer seçeneklerinde ise ?Ezel?, ?Kavak Yelleri?, ?Arka Sokaklar?, ?Behzat Ç.? dizileri ağırlıklı olarak geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber