Türk Eğitim-Sen, YGS'nin iptalini, ÖSYM Başkanı Demir'in istifasını istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2011 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, ÖSYM önünde düzenledikleri eylemde söz kurumu protesto edip, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifasını istedi. Eyleme katılan Turgay Karakuş isimli bir öğrenci ise cezaevlerinde 130 adayın Fen Bilimleri testinin yenilenmesinden dolayı ÖSYM'ye iptal davası açtığını duyurdu.

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, ÖSYM binası önünde toplandı. ?Biz tatmin olmadık, ikna da?, ?Kopyala yerleştir, kopyala ata? dövizleri taşıyıp, ?Yandaş memur istemiyoruz?, ?Hırsızlar bulunsun hesap sorulsun? şeklinde slogan attı.

YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili faturanın ÖSYM çalışanlarına kesildiğini savunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM Başkanı Ali Demir'i bazı kuruluşların temize çıkarmaya çalıştığını öne sürdü. YGS ile ilgili şaibelerin, hataların ÖSYM çalışanlarından kaynaklandığının ileri sürüldüğünü belirten Koncuk, ?Bilindiği gibi ÖSYM kanunu değişmiş, bu kanunla birlikte ÖSYM siyasi bir kurum haline gelmiş ve ÖSYM'de kadrolaşma başlamıştır. Tecrübeli kadrolar elimine edilmiş ve yerlerine iş bilmez kişiler atanmıştır.? iddialarını dile getirdi.

ÖSYM personeline yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu savunan Koncuk, ÖSYM çalışanlarının görevini layıkıyla yerine getiren kişilerden oluştuğunu söyledi. YGS'deki hataların sorumlusunun Başkan Demir ve yönetim kurulu olduğunu iddia eden Koncuk, bunların dışında başka suçlu aranmaması gerektiğini aktardı.

Önümüzde birçok sınavın olduğunu ifade eden Koncuk, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılamayacağını ve Demir'in sorumlu davranıp, gereğini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan eyleme katılan Turgay Karakuş isimli öğrenci, cezaevlerinde 130 adayın Fen Bilimleri testinin yenilenmesinden dolayı YGS ile ilgili yürütmenin durdurulması ve sınavın iptali için Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtığını açıkladı.

Yapılan açıklamaların ardından grup üyeleri ÖSYM önüne siyah çelenk bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber