Meteoroloji çalışanları, ek ödemelerin yapılmamasını protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2011 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen'e bagli Turk Buro-Sen, Meteoroloji Isleri Genel Mudurlugu calisanlarinin ek odemelerinin yapilmadigi gerekcesiyle protesto gosterisi duzenledi.

Meteoroloji Isleri Genel Mudurlugu onunde duzenlenen eylemde basin aciklamasi yapan Turk Buro-Sen Genel Baskan Yardimcisi Tahir Yuzbasioglu, calisanlarin Mart 2011 tarihinden bu yana ek odemelerini almadiklarini soyledi. Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Mudurlugu (DHMI) ile Meteoroloji Isleri Genel Mudurlugu arasinda yapilan protokol kapsaminda, Avrupa Hava Seyrusefer Emniyeti Teskilati (Eurocontrol) tarafindan DHMI'ye odeme yapildigini, bu odemelerden gerekli mahsuplasmalar yapildiktan sonra ise

Meteoroloji Isleri Genel Mudurlugu'ne para odendigini belirten Yuzbasioglu, bu paranin zorunlu odemelere yeterli olmadigi gerekcesiyle ve personele yapilacak ek odemelerin oncelik sirasinin en sonunda olmasindan oturu Mart ayindan bu yana meteoroloji calisanlarina ek odeme yapilmadigini ifade etti. Yuzbasioglu, "Cumhuriyet tarihinde hicbir kamu kurumunda 'paramiz yok' gerekcesiyle, bu ek odemelerin yapilmadigi gorulmemistir" diye konustu.

Yuzbasioglu, butun kamu calisanlarinin 375 sayili kanun ile 1 Ocak 2011'den bu yana en az 380 TL ek odeme aldigini hatirlatarak, "Kurum calisanlarina sesleniyoruz; bizler meteoroloji calisanlarinin Eurocontrol tazminatlari odenene kadar mucadele etmeye devam ediyoruz" dedi.

Kurumdaki aksakliklarin bu kadarla bitmedigini savunan Yuzbasioglu, 2009 yilinda yapilan giyim yardimlarinin Memurlara Yapilacak Giyecek Yardimi Yonetmeligi'ne uygun olarak yapilmadigini, bazi giyim esyalarinin fazladan verildigini ve bunun uzerine personele ait borc cikarildigini soyledi. Kurumda yeterli donanim olmasina ragmen, bir dahiliye doktorunun olmadigini da dile getiren Yuzbasioglu, calisanlarinin maddi kaybinin arttigini kaydetti.

Turk Buro-Sen uyeleri, haklarini aramaktan vazgecmeyeceklerini ve bu isin pesini birakmayacaklarini belirterek eylemi sona erdirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber