Okulda don kavgası!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2011 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki K.A. ile edebiyat öğretmeni K.H. arasında yaşanan diyalog sopalı dayakla sonuçlandı.

Dağınık Saçlarla Başladı

DERSE geç kalan ve saçları dağınık olan öğrenci K.A.'ya öğretmeni K.H. ?Saçını topla kızım? dedi. Kız öğrenci K.A. ise, ?Tokam yok hocam? karşılığını verdi.

Baba Sopayla Sınıfa Girdi

ÖĞRENCİSİNİN sözlerine kızan öğretmen K.H., ?O zaman donunun lastiğiyle bağla? deyince genç kız sınıfı terketti. Ertesi gün elinde sopayla baba sınıfa girdi.

Olay Karakola İntikal Etti

ÖĞRETMEN K.A. ?Bana saldırdı ve darp etti. Kaçtım, koridorda arkadaşlar kurtardı? derken, öğrenci velisi Özden A., ?Söylediklerini hatırlattım. Bana da hakaret etti? dedi.

Trabzon'da öğrencisine, "saçını topla" diyen, "lastiğim yok" cevabı alınca, "o zaman donunun lastiğiyle bağla" karşılığını veren öğretmen, sınıfa gelen velinin sopalı saldırısına uğradı.

Veli, "Kızımı rencide etti, kendimi kaybettim" derken öğretmen, "Eskiden saçlar don lastiğiyle bağlanırdı. Amacım rencide etmek değildi" dedi. Her iki taraf birbirinden şikayetçi oldu.

SOPAYLA SALDIRDI

Tevfik Serdar Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki K.A., geçtiğimiz Cuma günü Edebiyat dersine geç kaldı. Kendilerini yok yazdığını belirten öğretmen K. H.'nin, "saçını topla" dediği K.A., "Tokam yok" karşılığını verdi. Bunun üzerine K. H. ,"O zaman donunun lastiğini çıkar bağla" dedi. Bu sözler karşısında şaşkına dönen K.A., izin aldıktan sonra sınıftan çıktı. Genç kız, ailesine yaşadığı olayı anlatınca çılgına dönen baba Ö. K. pazartesi sabah okula gelerek sınıfa girdi, öğretmene sopayla saldırdı. Başından ve kolundan darbe alan K.H., öğretmen ve öğrencilerin yardımıyla kurtuldu.

SINIFTA DÖVDÜ

Her iki taraf daha sonra karakola giderek birbirinden şikâyetçi oldu. Baba Ö. A. ifadesinde, "Öğretmen sınıfta tüm öğrencilerin önünde kızıma hakaret etti. Olayı bana anlatınca kendimi kaybettim. Okula gittim, bu sırada kızımın dersindeydi. Sınıfa girdim, yapmış olduğu hakareti hatırlattım, ?sen ne diyorsun lan' diye bağırdı. Ben de sopayla kendisine vurmak istedim ancak öğrenciler beni tuttu. Bana vurmaya kalktı, yaşanan arbede sırasında sınıftan küfürler ederek çıktı. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

"ESKİDEN DON LASTİĞİYLE BAĞLARLARDI"

K.H. ise, öğrencisinin diğer arkadaşlarıyla derse geç geldiğini, kendilerini yok yazdığını belirterek, "Bu olay moralini bozmuştu. Saçlarının açık olduğunu gördüm, toplamasını söyledim. Alaycı bir ifadeyle, ?lastiğim yok' dedi. Benim de aklıma eskiden saçların don lastiğiyle bağlanması geldi. ?Don lastiğini çıkar bağla' karşılığını verdim. Sonra sınıftan çıktı. Amacım onu rencide etmek değildi" diye konuştu. Daha sonra öğrencinin velisinin sınıfa geldiğini, içeri kalın bir sopayla girdiğini kaydeden K.H., "Hiçbir şey söylemeden vurmaya başladı. Kaçtım, peşimden koştu. Koridorda arkadaşlar sopayı elinden aldılar, onu sakinleştirdiler. Hakaret ve tehditte bulunmadım, veliden şikayetçiyim" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

karadenizgundem.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber