Çocukların diş fırçalama alışkanlığı kazanmasında öğretmenlere çok iş düşüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2011 20:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Esra Ketenci, çocukların diş fırçalama alışkanlığı kazanmasında öğretmenlere çok iş düştüğünü belirtti.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen ?Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler" projesi kapsamında, Mehmet Çelikel Lisesi konferans salonunda, 137 sınıf öğretmenine yönelik 'Ağız ve Diş Sağlığı' ile 'Hijyen' konularında seminer düzenlendi.

Seminere; İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Ersin Durmuş, Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Esra Ketenci, Halk Sağlığı Uzmanı Bilgehan Açıkgöz, Eğitim Koordinatörü Derya Kayınova ve il genelinde çeşitli ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenler katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi Müdürü Diş Hekimi Esra Ketenci, ?Diş fırçalama yetişkinlerde ve çocuklarda çok önemli bir konu olup, diş fırçalamanın davranış şekli olmasını sağlamada çocuklarımız için öğretmenlerimize çok iş düşmektedir. Diş fırçalama ile diş çürüğünün, ağrının, protez uygulamalarının önüne geçebiliriz. Ağız ve diş sağlığı konusunda birey ve toplum olarak bilinçlenmeli ve gerekli iş ve işlemleri zamanında gecikmeden yaptırmalıyız. Bu konuda öğretmenlerimizin, biz diş hekimlerinin en büyük destekçileri olacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Bilgehan Açıkgöz ise hijyen konularına değinerek, enfeksiyon hastalıklarının dünyada en çok görülen hastalık grubunu oluşturduğunu ifade etti. Açıkgöz, uygun bir şekilde el yıkanması halinde bu hastalıkların sıklığında önemli derecede azalma sağlanabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber